Datum objave: 06. Lipanj 2016

Basket Tour 3x3 u Šibeniku u čast Dražena Petrovića

Šibenik News
Šibenik News

Dolazi ljeto i još jedna atraktivna sezona tradicionalne košarkaške turneje BASKET TOURA 3x3 koja će se održati u Šibeniku, u utorak 7. lipnja, s početkom u 16 sati na Trgu Pavla Šubića I – u sjećanje na legendarnog Dražena Petrovića.

 

Turnir u Šibeniku igrati će se u tri kategorije ( U13, U15, seniori), a ekipe se mogu besplatno prijaviti putem internet stranice www.basket-tour.com.

 

Sustav natjecanja je ove godine promjenjen, tako da će se na Master kvalificirati svi pobjednici sa 15 kvalifikacijskih turnira, za razliku od prijašnjih godina kada su se skupljali bodovi po turnirima u regijama. Dinamično i zanimljivo 3x3 biti će dopunjeno atraktivnim natjecanjima za igrače ( natjecanje u tricama, natjecanje u zakucavanjima), nagradnom igrom za publiku, te nastupima najboljih hrvatskih breakdancera.

 

Basket tour je od samog početka dio svjetskog projekta World tour koji je FIBA pokrenula 2012. godine sa ciljem popularizacije košarke. Spektakularni FIBA WORLD TOUR MASTERSI ove će se godine održati u sedam gradova, a to su: Mexico City, Utsunomiya Japan, Prag, Lausanne, Debrecen, Peking i Rio de Janeiro, dok će svjetski Masters i ove sezone biti u Abu Dabiju, i to 27. i 28. listopada.2016.

 

Najveći uspjeh od hrvatskih ekipa na međunarodnoj sceni postigli su legendarni splitski Statisti, koji su 2012. godine bili najbolja europska ekipa i druga svjetska ekipa. Veliki razvoj 3x3 košarke u svijetu potaknuti će i uvrštenje ovog sporta u program olimpijskih igara, što ovaj najpopularniji urbani sport na svijetu i zaslužuje.


Sve informacije o turneji mogu se naći na internet adresi www.basket-tour.com, a prijaviti se može na 091 764 2040 ( Bojan Čekada) ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

 

Organizatori natjecanja su TZ grada Šibenika i agencija SPORTART. 

Iz kategorije: Sport