Datum objave: 23. Svibanj 2016

Zlatna Tereza Berač predvodi uspješan tim šibenskog taekwondo kluba na povratku s natjecanja

Zlatna Tereza Berač predvodi uspješan tim šibenskog taekwondo kluba na povratku s natjecanja
Šibenik News
Šibenik News

U subotu, 21. svibnja, u Karlovcu, u dvorani Mladost, održan je vrlo jak taekwondo turnir „Croatia Karlovac open 2016“ za mlađe kadete i kadete. Na natjecanju ja nastupilo preko 700 boraca iz 77 klubova iz 11 država.


Za šibenski taekwondo klub Juraj Dalmatinac nastupilo je sedam natjecatelja.

 

Nauspješnija među njima bila je Tereza Berač u konkurenciji mlađih kadetkinja do 43 kg. Ostvarila je uvjerljive pobjede, a u finalu je slavila s čak 11:1 protiv protivnice iz Zaprešića što je bilo dovoljno za prvo mjesto i zlatnu medalju.

 

U istoj konkurenciji Ira Lambaša je poražena u kvalifikacijama.

 

U konkurenciji najmlađih, do 22 kg, srebro je osvojio August Lambaša kojemu je ovo drugi nastup iako je star samo 4 i pol godine. Lana Lokas u konkurenciji mlađih kadetkinja do 33 kg i Sara Rak kod kadetkinja do 59 kg osvojile su brončane medalje. Andrija Vlahov i Xingyu Chen kojima je ovo bio prvi nastup, nisu uspjeli proći kvalifikacije, te su zaustavljeni u samom startu iako su pokazali izuzetnu borbenost.

 

Natjecatelje Jurja Dalmatinca u slijedećem periodu očekuje polaganje za učeničke pojaseve i pripreme za međunarodni turnir u Zadru početkom lipnja. Na ovom natjecanju borce su pratile trenerica Ivana Lambaša i predsjednica kluba Nives Radić.

 

Iz kategorije: Sport