Datum objave: 20. Svibanj 2016

U zdravom tijelu, zdrav duh: Program Aktivna Hrvatska krajem svibnja u Vodicama

Šibenik News
Šibenik News

Nova sezona nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska za cilj ima što veću aktivaciju svih dobnih skupina i poticanje na aktivniji i zdraviji život. Kroz idućih nekoliko mjeseci zajednički treninzi održati će se u Vodicama, Splitu, Dubrovniku, Zadru i Zagrebu.


- Pozivamo sve vježbače da dođu, da u tom jednom danu nauče kako da budu tjelesno aktivni. Da stečena znanja primjene u svakodnevnom životu. Samo tako postići će rezultate koji su nezamjenjivi. Danas je tjelesna aktivnost neminovnost ako želimo živjeti kvalitetno i dugovječno. Naravno, uz vježbanje bit će dobro druženje, dobre zabave i ovaj projekt pokazuje kako to treba raditi - izjavio je dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Knjaz.


Tim kineziologa u suradnji sa timom nutricionista educirati će, poticati na aktivnost, držati predavanja i zajednička treninge s ciljem aktivacije što većeg broja građana kako bi u konačnici poboljšali kvalitetu života.
Negativan trend porasta broja mladih koji su tjelesno neaktivni svakim danom je sve veći.

 

Podaci otkrivaju da se šokantnih 92% mladih ne bavi nikakvom tjelesnom aktivnošću. Dok s druge strane istraživanja sa svjetskih sveučilišta donose rezultate prema kojima je tjelesna aktivnost usko povezana sa školskim uspjehom kod djece, kod adolescenata s akademskim uspjehom, a kod odraslih osim sa zdravljem, također i sa samopouzdanjem te mnogim drugim beneficijama koji utječu na kvalitetu našeg života.


Projekt Aktivna Hrvatska održati će se u Vodicama u subotu, 28. svibnja.

Iz kategorije: Sport