Ponedjeljak, 04 Travanj 2016 08:58

Članovi VK Krka u berbi medalja na Kupu Dalmacije 2016 u Splitu

Napisao: 
Članovi VK Krka u berbi medalja na Kupu Dalmacije 2016 u Splitu

Veslačice i veslači Krke subotnje jutro proteklog vikenda proveli su na stazi u splitskoj uvali Spinut. HVK „Gusar“, naime, bio je organizator još jedne u nizu regata za „Kup Dalmacije 2016.“ na kojoj je nastupilo preko 400 veslačica i veslača iz svih dalmatinskih veslačkih klubova.

 

Cure i momci iz Šibenika osvojili su na Regati ukupno 10 medalja.

 

Zlatne medalje su osvojili Filip Kendeš, Frane Filip Garma, Jakov Koštan i Ante Klarić u juniorskom četvercu bez kormilara, te Sara Panjkota u skifu mlađih juniorki.

 

Srebrne medalje zaslužili su Nikola Dugopoljac u skifu za mlađe junire; Laura Mandušić i Ana Papak u dvojcu na pariće za kadetkinje; Marko Rak i Bruno Skelin u dvojcu na pariće za mlađe kadete; te Kristijan Papak i Jerko Radovčić u dvojcu na pariće za mlađe juniore.

 

Brončane medalje osvojili su Lucija Ninčević u juniorskom skifu; Mario Budimir i Marko Kosor u kadetskom dvojcu na pariće; Josip Šunjerga, Denis Borna Bumbak, Lovre Klarin i Valentin Mihalić u četvercu na pariće za mlađe juniore; te Stipe Koloper i Nino Perišić u dvojcu na pariće za mlađe juniore.

 

Ime Krke i grada Šibenika u Splitu su predstavljali još i Stipe Mandušić (četvrti u skifu kadeta); Mario Ivić i Lovre Jurišić (četvrti u dvojcu za mlađe kadete); Andrija Šupe i Jakov Bumbak (četvrti u dvojcu za seniore); te Lovre Juras i Frane Štampalija (peti u juniorskom dvojcu).

 

Idućeg vikenda u Zagrebu se održava iznimno jaka međunarodne regata „Croatia Open“ na kojoj će nastupiti 11 krkašica i krkaša, a nadamo se da će se u sastavu jedna od posada naći i Luka Gojanović-Rakić koji zbog bolesti nije mogao pomoći kolegama u Splitu.

Objavljeno u Sport i rekreacija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!