Datum objave: 10. Ožujak 2016

Miru Bilanu titula MVP regionalne ABA lige za sezonu 2015./16.

Šibenik News
Šibenik News

Hrvatski reprezentativac Miro Bilan okrunio se titulom MVP-ja regionalne ABA lige za sezonu 2015/16, što ga stavlja na lijepu listu Hrvata kojima je to do sada uspjelo.

 

26-godišnji Šibenčanin jedan je od najzaslužnijih za uspjehe zagrebačkog kluba Cedevita i najkorisniji igrač MVP regionalne lige u sezoni 2015/16. Miran, tih i skroman gorostas (213 cm) na prvi pogled je usporen, ali samo do trenutka kada se podbaci prva lopta, a onda kreće Bilanov show pod košem.

 

Nakon Marina Baždarića (2001/02), Ante Tomića (2008/09), Luke Žorića (2011/12) te Darija Šarića (2013/14), Miro Bilan postao je peti Hrvat kojemu je uspjelo uzeti titulu najkorisnijeg igrača regionalne lige u njezinom 15. izdanju.

 

Iz mjeseca u mjesec Bilan je uzimao MVP titule i zasluženo pokupio onu najvrijedniju – na kraju sezone.

 

Možda je i ključan trenutak za Bilanovu karijeru bio onaj kada je prije tri godine proveo tri mjeseca u Americi… Vratio se kao potpuno drugi igrač, pun samopouzdanja. U Kaliforniji je radio pod drillom pravog američkog marinca Toma Vacheta, vrhunskog stručnjaka za kondiciju.

 

Dobio je Miro na eksplozivnosti, a izuzetno mu je pomogao i individualni rad s Nikolom Vučevićem, aktualnim igračem Orlando Magica s kojim je postao veliki prijatelj. Od tog ljeta 2012. godine Bilan više nije isti igrač. Od tada su za njim sjajne sezone u kojima je postao stožerni igrač momčadi pod obručima, a to dokazuje i ova vrijedna, zaslužena titula!

 

Izvor: Hrvatski košarkaški savez

Iz kategorije: Sport