Datum objave: 07. Ožujak 2016

Mali borci Jurja Dalmatinca pokupili osam medalja na Dalmacija kupu u Splitu

Mali borci Jurja Dalmatinca pokupili osam medalja na Dalmacija kupu u Splitu
Šibenik News
Šibenik News

 

U subotu je održan Dalmacija kup 2016. za mlađe kadete i kadete. Na tom je turniru nastupilo 389 natjecatelja iz 28 klubova iz Hrvatske i BiH. Taekwondo klub Juraj Dalmatinac iz Šibenika, kojeg predvodi Nives Radić, ovog je puta nastupio sa 11 natjecatelja, te je osvojio 8 medalja od kojih su 2 zlatne, 4 srebrne, te 2 brončane medalje. U izuzetno jakoj konkurenciji, Juraj Dalmatinac je zauzeo ukupno visoko 5. mjesto.

 

Najuspješnije su bile Tereza Berač (-43 kg) i Lucija Desanić (-39 kg) kod mlađih kadeta, koje su osvojile zlatne medalje.

 

Tereza je u ovoj kategoriji nastupila zajedno s klupskom kolegicom Irom Lambaša. Obje su svladale sve svoje protivnice i susrele se u finalu. Tereza je u osmini finala porazila protivnicu iz Imotskog 10:2, u četvrtfinalu protivnicu iz splitskog Marjana 6:0, a u polufinalu također Splićanku 14:0. U finalu ju je čekala kolegica Ira Lambaša iz Jurja Dalmatinca koja je svoje protivnice svladala rezultatima 1:0 protiv Marjana i 8:5 protiv Tigra uz zagreba. U tijesnom finalu pobijedila je Tereza 6:4, tako da je ovu kategoriju obilježilo šibensko/klupsko finale.

 

 

Lucija Desanić je u svojoj kategoriji pobijedila čak dvije protivnice iz splitskog Marjana i to rezultatima 12:0 i 7:5, da bi u finalu zlatnim bodom pobijedila protivnicu iz kluba Pandas Banija.
U konkurenciji do 33 kg , brončanu medalju je osvojila Lana Lokas s dvije pobjede i jednim porazom.

 

Kod kadeta posebno su se istakli Sara Rak i Matej Desanić koji su dogurali do finala. Sara je u kategoriji do 59 kg pobijedila dvije protivnice, da bi u finalu posustala, te osvojila srebrnu medalju. Matej je u konkurenciji +65 kg porazio protivnika iz BiH, ali je čudnom sudačkom odlukom poražen u finalu.

 

Kod najmlađih, tzv. vrtićanaca istaknuo se Andrija Vlahov koji je ostvario dvije pobjede i osvojio srebrnu medalju i August Lambaša koji je osvojio brončanu medalju.

 

Borce je na natjecanju vodio trener Zoran Huljev i predsjednica kluba Nives Radić.
 

Iz kategorije: Sport