Datum objave: 25. Siječanj 2016

Ekipa Tonka Rameše najbolja na prvoj ovogodišnjoj flotnoj regati u šibenskoj luci

Diana Ferić
Diana Ferić

Ekipa Tonka Rameše iz Murter Sailing Teama pobjednik je prve ovogodišnje flotne regate WSC Fleet Race Cup 2016 koja je, uz umjereni maestral, završila jučer popodne u šibenskoj luci. Pred šibenskom rivom, u organizaciji Wave Sailing Teama, natjecalo se sedam posada, a ukupnu pobjedu odnijela
Nakon jučerašnje pobjede u Grupi A, poslije tri održana lova, jedrilica pod ravnanjem Tonka Rameše i danas je briljirala. Tri pobjede od ukupno četiri današnja plova u „velikom finalu“ bile su i više nego dovoljne za prvo mjesto.
Drugo mjesto u ukupnom poretku zauzela je posada Stjepana Vitaljića, koja je prethodno osvojila prvo mjesto u Grupi B. Treće i četvrto mjesto u „velikom finalu“ pripalo je posadi Frane Barbierija (Squalo Bianco Racing), odnosno posadi Simona Trive (Prototip Šibenik). U „maloj finalu“ poredak je: WSC Team (Teo Piasevoli), Moruzgva Team (Damir Desabota) i She Team (Ana Gojčeta).
Osvojeni bodovi zbrojit će se s plasmanima na iduće tri flotne regate te će se na temelju svih rezultata dobiti posade koje će nastupiti na završnom velikom finalu u rujnu ove godine. 

Iz kategorije: Sport