Datum objave: 23. Siječanj 2016

Slab rezultat Tucka u Beogradu, Hrvatska završila Europsko prvenstvo na 7. mjestu

Slab rezultat Tucka u Beogradu, Hrvatska završila Europsko prvenstvo na 7. mjestu
Šibenik News
Šibenik News

 

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u svojoj posljednjoj utakmici na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Beogradu pobijedila je Rusiju rezultatom 13:5 (2:0, 3:3, 4:1, 4:1) te na taj način zauzela sedmo mjesto. Za Hrvatsku su po tri gola postigli Luka Bukić i Anđelo Šetka, dva Andro Bušlje, dok su po jedan dali Damir Burić, Luka Lončar, Ante Vukičević, Sandro Sukno i Boris Pavlović.

“Pobijedili smo ovu potpuno nevažnu utakmicu, no uvijek je lijepo završiti pobjedom na turniru. Zaključak je da smo doživjeli neuspjeh jer se od svakog nastupa vaterpolo preprezentacije očekuje medalja. Nadam se da ćemo za Olimpijske igre biti puno bolji te na taj način obraniti olimpijsko zlato!” – izjavio je Damir Burić.

Za Hrvatsku su na Europskom prvenstvu igrali: Josip Pavić, Marko Bijač, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Boris Pavlović, Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Luka Bukić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Pero Kuterovac, Damir Luketić, dr. Boris Labar i Igor Pezelj.

“Za kraj utakmica protiv Rusije. Sigurno da je ljepše ići kući s pobjedom nego s porazom. Tu smo utakmicu odradili kako treba prvenstveno u obrani. Što se turnira tiče svi možemo biti nezadovoljni, osjećamo da smo trebali možda ući u borbu za medalju kao što se od Hrvatske očekuje na svakom natjecanju. Treba pogledati gdje smo griješili i gdje su bili naši propusti te se okrenuti sljedećem natjecanju. Olimpijske igre dočekati što kompletniji, nedostajali su igrači što je utjecalo na samo stanje u momčadi. Probati skupit glave, jer su Olimpijske igre kruna četverogodišnjeg rada i najvažnije natjecanje!” – zaključio je Anđelo Šetka.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nastavlja s utakmicama u FINA Svjetskoj ligi. Barakude su prva hrvatska momčad koja je osigurala nastup na Olimpijskim igrama Rio 2016, na kojima branimo zlatnu medalju osvojenu u Londonu 2012. godine. Generalni sponzor Hrvatske vaterpolske reprezentacije je HEP.
 

Iz kategorije: Sport