Datum objave: 22. Siječanj 2016

Prva povijesna pobjeda na Euru za hrvatske vaterpolistice: u ekipi i dvije Šibenčanke

Prva povijesna pobjeda na Euru za hrvatske vaterpolistice: u ekipi i dvije Šibenčanke
Šibenik News
Šibenik News

 

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija upisala je prvu povijesnu pobjedu na Europskom prvenstvu u Beogradu protiv reprezentacije Turske 12:4 (1:1, 4:0, 2:1, 5:2). Za Hrvatsku je tri gola postigla Petra Bukić, dva su dale Dina Lordan, Ivana i Domina Butić te Emmi Miljković, dok je jedan gol postigla Tereza Balić.

Ista ta Petra Bukić koja je postigla hat-trick podrijetlom je iz Šibenika, a na Euru sudjeluju i dvije fetive Šibenčanke; Matea Skelin koja igra za šibenski ženski vaterpolo klub Viktoria i Dina Lordan koja trenutno igra za zagrebačku Mladost.

“Počevši od samih priprema gdje smo imali dosta ozljeda ovo je velika pobjeda. Njihova velika želja i ljubav prema vaterpolu je presudila. Svi smo jako zadovoljni te imamo još dosta prostora za napredak u budućnosti. Posebno bih istaknuo dvije petnaestogodišnjakinje Alexandru Ratković na golu i Dominu Butić koje su bile stvarno odlične u ovoj velikoj pobjedi! ” - izjavio je izbornik Nikša Savin.

Na Europskom prvenstvu u Beogradu za Hrvatsku su igrale: Aleksandra Ratković, Sara Srhoj, Anamarija Brnas, Julija Božan, Matea Skelin, Tereza Balić, Lea Gegić, Dina Lordan, Petra Bukić, Ivana Butić, Emmi Miljković, Petra Županić i Domina Butić.
Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija pobjedom protiv Turske, Europsko prvenstvo u Beogradu završila je na 11. mjestu.  

Iz kategorije: Sport