Datum objave: 14. Siječanj 2016

Sutra starta prva ovogodišnja flotna regata u Šibenskom kanalu; sudjeluje osam posada

Šibenik News
Šibenik News

 

U organizaciji Wave Sailing Center Šibenik, od 15. do 17. siječnja bit će održana prva ovogodišnja flotna regata WSC Fleet Race Cup 2016 za koju se prijavilo osam posada. U šibenskom zaljevu sutra će, dakle, zajedriti Teo Piasevoli (WSC Team), Tonko Rameša (Murter Sailing Team), Tomislav Bašić (TB Racing Team), Damir Desabota Team, Mato Mužević Team, Ana Gojčeta (She Team), Simon Triva (Prototip Šibenik) i Frane Barbieri (Squalo Bianco Racing).

WSC je od ove godine u program događanja koje organizira ubacio i flotno jedrenje sa svojim jedrilicama Beneteau Platu 25. Kako su četiri jedrilice na raspolaganju tako će format ovih natjecanja biti baziran na skupinama od po četiri posade u jednoj skupini.

Zbog potencijalnih problema s uvjetima na moru limitiran je broj posada na osam, tako da se mogu složiti dvije kvalifikacijske skupine koje se formiraju ždrijebanjem. Svaka skupina će jedriti četiri kvalifikacijska plova, a nakon zbrajanja ukupnih rezultata formirat će se nove dvije skupine. Posljednji dio natjecanja su veliko i malo finale u nedjelju.

U planu su tri ovakve flotne regate u 2016., a svi koji budu jedrili na njima dobit će bodove na osnovu kojih će moći nastupiti na velikom finalu koje će biti održano u rujnu.

Partner WSC Fleet Cupa 2016 je Adria Libar, yacht training centar iz Šibenika.

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3