Datum objave: 14. Listopad 2015

FOTO Prijavite se na prvu treking utrku u županiji: 3-bunj Trek starta za točno mjesec dana

FOTO Prijavite se na prvu treking utrku u županiji: 3-bunj Trek starta za točno mjesec dana
Igor Bergam
Igor Bergam

 

Po uzoru na sad već brendirane treking trke širom Hrvatske, kao što je "Škraping" na otoku Pašmanu na kojem je prošle godine nastupilo preko 1000 sudionika, Tribunjac Igor Seder došao je na ideju o prvoj takvoj trci u našoj županiji. Uz organizacijsku pomoć Općine Tribunj i svojih prijatelja i sumještana definirao je stazu koja počinje u centru Tribunja a proteže se nekih 30-ak kilometara put Tisnog i nazad. Prvi 3-bunj Trek održat će se tako za točno mjesec dana, 14. studenog, te će ponuditi tri kategorije, odnosno duljine staze. Challanger staza od nekih 20 km, Đir staza od 10 i staza za djecu od 2-3 kilometra. Seder nam kaže da je različitim težinama utrke želio privući i profesionalne trekere, i amatere ali i djecu.

"Staza je zafrkana i posebna, to joj i daje atraktivnost i kvalitetu. Ljudi koji se bave trekingom neće imati nekih velikih problem savladati najdulju stazu, ima možda par mjesta gdje je malo zafrkano, ali ja sam cijelu prošao tako da se ne bojim za njih (smijeh). Imamo i stazu za amatere i za djecu, što zapravo garantira zabavu za cijelu obitelj. Pobrinut ćemo se i za kvalitetan popratni glazbeni program, kao i za autohtonu ugostiteljsku ponudu" priča nam Igor Seder o prvom 3-bunj Treku.

Ako želite sudjelovati u prvoj treking utrci u našoj županiji, možete se prijaviti na OVOM LINKU. Seder je optimističan oko broja sudionika, jer je svjestan koliko je ovaj sport postao popularan u Hrvatskoj zadnjih godina.

"Očekujem da se prijavi raznoliko društvo, od profi trkača koji će doći iz drugih gradova, pa do amatera tu iz našeg sela ili Šibenika i okolice koji žele probati kako to izgleda i saznati više o tome. Garantiram da će svima biti jednako zabavno i da će se navući na treking. Do sada se prijavilo oko 25 sudionika, a naš nekakav cilj je da za prvu godinu bude 100-njak trekera, to bi bilo i više nego dobar odaziv. Pozivam sve zainteresirane da se prijave, jer dobro druženje je zagarantirano" poziva Seder.

Ako niste znali, treking je fizička aktivnost koja podrazumijeva kretanje na nogama: hodanje, planinarenje ili trčanje po najrazličitijim prirodnim terenima i vegetacijskim sustavima - planinama, brdima, otocima ili ravnicama, po označenim ili neoznačenim stazama, bez pomoći motoriziranih ili drugih sredstava kretanja - osim vlastitih nogu, uz pomoć zemljovida, kompasa, GPS-a, propisane obavezne osobne opreme i zaliha hrane i vode.

Sve druge informacije o 3-bunj Treku pratite na službenoj Facebook stranici. Vidimo se 14.11. u Tribunju!

Iz kategorije: Sport