Datum objave: 17. Lipanj 2015

Veslači Krke nastupili na međunarodnoj regati u Bledu, Andrija Šupe u dvojcu s Farkašem prvi

Diana Ferić
Diana Ferić

Veslački klub Krka imao je svoje predstavnike na 60. međunarodnoj regati koja je održavana proteklog vikenda na Bledu, jednom od hramova svjetskog veslanja. Nastupilo je oko 400 veslačica i veslača iz 10 europskih zemalja i SAD. VK Krku predstavljali su veslač Andrija Šupe, član hrvatske juniorske izborne vrste i Milan Radečić glavni trener V.K. "Krka" i trener reprezentativnog četverca na pariće. „Regata je bila neobavezna prema programu izbornika Srećka Šuka, ali je ipak korisno poslužila u utvrđivanju trenutne forma hrvatskih veslačkih reprezentativaca predvođenih braćom Sinković. Andrija je, za zagrijavanje, prvog dana Regate nastupio u samcu u kojem je zauzeo 9. mjesto među 30 prijavljenih skifista. Drugog dana Regate, s Patrikom Farkašem, reprezentativnim kolegom iz V.K. "Croatia" iz Zagreba, nastupio je u bržoj disciplini dvojca na pariće u kojoj je više mogao iskazati svoje kvalitete. U konkurenciji 17 posada Andrija i Patrik superiorno su zauzeli prvo mjesto u B-finalu s ukupno trećim vremenom od svih dvojaca i s 9 sekundi prednosti ispred drugoplasiranih u B-finalu. Ovu dvojicu odličnih veslača i njihove kolege iz četverca očekuju duge intenzivne pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se početkom kolovoza održati na olimpijskoj stazi u Rio de Janeiru“, ističe Dražen Crnogaća, predsjednik VK Krka.

Veslačice i veslači Krke nastupili su i na III mini-kup regati koju je organizirao Veslački savez Dalmacije, a priredio ju je V.K. "Jadran" u Zadru. Šibenčani su osvojili ukupno drugo mjesto što pokazuje da veslanje u Šibeniku ima i dalje ima lijepu budućnost. Prvo mjesto su osvojila djeca domaćeg kluba iz Zadra, treća je bila "Jelsa", četvrti "Marina Kaštela", peti "Gusar", šesti "Mornar", a sedmi "Neretvanski gusar".
Rezultati:
ZLATNA MEDALJA: Laura Mandušić (1XKŽB); Valentin Mihalić, Jerko Radovčić, Kristijan Papak, Paško Stipandžija i korm. Stipe Mandušić (4XGIG-KRK1)

Srebro: Lucija Ninčević i Sara Panjkota (obje 1XJŽB); Paško Stipandžija (1XKMA); Marko Kosor (1XKMB); Antonio Krstić, Mario Budimir, Josip Cigić, Šimun Čakić i korm. Stipe Mandušić (4XGIG-KRK2)
Bronca: Kristijan Papak (1XKMA).

 

Iz kategorije: Sport