Datum objave: 17. Travanj 2015

Gradonačelnik Burić najavio ulaganje od 7.5 milijuna kuna u uređenje i rekonstrukciju gradskih sportskih objekata

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Višestruki svjetski prvaci i olimpijski doprvaci braća Martin i Valent Sinković u Šibeniku se pripremaju za prvu trku veslačkog svjetskog kupa koja će se održati u svibnju na Bledu. Gradonačelnik Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer posjetili su ih jučer u prostorijama Veslačkog kluba „Krka“. Tim povodom čelnici Grada pohvalili su se velikim ulaganjima u sport.

„Zadovoljstvo mi je bilo upoznati braću Sinković i čestitati im na svemu što su napravili za prepoznatljivost Hrvatske. Izuzetno mi je drago biti u ovim prostorima, pogotovo jer sam mišljenja da bi svi sportski klubovi trebali imati kvalitetne uvjete za daljnji napredak i razvoj svojih selekcija. Na tragu toga, naše vrhunske sportaše želim informirati kako je Grad Šibenik odlučio uzeti stvari u svoje ruke i u ovom trenutku ulažemo 7,5 milijuna kuna u uređenje i rekonstrukciju gradskih sportskih objekata da bi naša djeca imala pristojne uvjete za bavljenje sportom,“ kazao je Burić, napomenuvši da su radovi u tijeku na pomoćnim terenima na Šubićevcu, dvorani Baldekin i nogometnom kompleksu „Ljubica“ u Crnici.

Profesor Bralić i braća Sinković podsjetili su okupljene da na pripreme u Šibenik dolaze već preko deset godina i to po dva do tri puta godišnje. „Klub nas je ugostio još kao djecu i dok nismo bili svjetski prvaci te ovom prilikom zahvaljujemo Veslačkom klubu Krka na svemu,“ izjavili su, istaknuvši obranu svjetskog zlata i „zagrijavanje“ za Olimpijadu u Rio de Janeiru kao ovogodišnji glavni cilj.

 

Iz kategorije: Sport