Datum objave: 16. Rujan 2014

Odlični rezultati Veslačkog kluba 'Krka' na Kupu Dalmacije 2014.

Nina Medić
Nina Medić

Veslači i veslačice šibenskog veslačkog kluba „Krka“ osvojili su treće mjesto na 6. regati za "Kup Dalmacije", održanoj u Splitu u organizaciji HVK "Mornar".

Na regati je nastupilo 26 mladih krkašica i krkaša raspoređenih u 16 posada u svim uzrastima.

Na Regati su postignuti i odlični pojedinačni rezultati; osvojeno je ukupno pet zlatnih, dvije srebrne i pet brončanih medalja. Naše su posade tri puta u cilj ušle kao četvrtoplasirane, dok je jedna posada u cilj ušla na petom mjestu.

Zlatnim medaljama okitili su se Nino Perišić , Jure Šarić, Andrija Šupe; sastav GIG-a u kojem su veslali Josip Šunjerga, Ivan Rogač, Leonard Celić, Nikola Dugopoljac i Stipe Mandušić (korm.);  te Jakov Koštan, Frane Filip Garma, Luka Gojanović-Rakić i Filip Kendeš koji su konkurenciji 4XJMB pobjegli za čak 10 sekundi.

Druga mjesta osvojili su Vice Vlahov i Marko Kosor te Lucija Ninčević.Treća mjesta zaslužili su: Sara Panjkota, Jakov Bumbak i Andrija Šupe, Frane Štampalija, Jakov Bumbak i Antonija Papak.

Četvrti su bili kadeti Stipe Koloper, Paško Stipandžija, Nikica Šparada, Roko Milošević i Šimun Čakić, te juniorka Antonija Rupić .Peto mjesto zauzeo je junior Jure u 1XSM.

Veslači i veslačice 'Krke'  za tri tjedna nastupaju na Hrvatskom veslačkom prvenstvu stoga već kreću s napornim pripremama. 

Iz kategorije: Sport