Datum objave: 31. Ožujak 2012

Dječji teniski turnir u centru grada

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Drugu godinu za redom, u sklopu teniskog turnira Ladies Open koji se do 8. travnja održava u Solarisu, i šibenski mališani dobili su priliku zaigrati tenis s igračicama turnira te osvojiti vrijedne nagrade. Kids Day turnir jutros je održan ispred zgrade Županije, a osim sportskog programa djecu su zabavljali animatori koji su im dijelili igračke od balona, šminkali ih i uređivali, a svako dijete koje se okušalo u „bijelom sportu“ na dar je dobilo teniski reket, lopticu i majicu s logom turnira.
Hotelsko naselje Solaris je i ove godine od 31. ožujka do 8. travnja domaćin prvog od tri teniska turnira u okviru 17. izdanja turnira Biseri Dalmacije, koji se nakon Solarisa nastavlja turnirima u Hvaru i Bolu.
Biseri Dalmacije su ITF turniru s nagradnim fondom od 10.000 dolara i 12 WTA bodova, a na njemu su svojedobno sudjelovale bivša i aktualna svjetska broj 1 u svijetu Justin Henan i Viktoria Azarenka, Miškina, Petrova i mnoge druge svjetske tenisačice.
Na prvom turniru u Solarisu nastupa 19 hrvatskih igračica, od čega 6 u glavnom turniru. Kvalifikacije počinju već danas, igraju se na dvije lokacije u hotelskom naselju Solaris i na terenima SC Šubićevac u Šibeniku.

Iz kategorije: Sport