Datum objave: 28. Ožujak 2012

Grad Šibenik će postati vlasnik HNK Šibenik

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Po uzoru na nogometne klubove Cibalia, Istra i Hajduk, i NK Šibenik će se iz športskog kluba- udruge za natjecanje preoblikovati u športsko-dioničko društvo, odlučilo je na jučer održanoj sjednici Gradsko vijeće Grada Šibenika.
Preoblikovanjem će Grad Šibenik postati vlasnik kluba te mu dati na korištenje športske objekte u svom vlasništvu: stadion na Šubićevcu, tamošnje pomoćno igralište, upravnu zgradu kluba kao i nogometno igralište Ljubica u Crnici, na rok korištenja od 30 godina. HNS-ov vijećnik i pravnik Draško Lambaša, predložio je da se u odluku uvrsti stavka da Grad Šibenik ima pravo preuzeti odgovarajuću vrijednost u dionicama športsko-dioničnog društva. „Grad ima pravo preuzeti te dionice, a ako mu zbog eventualne situacije u klubu to ne bude odgovaralo, ne mora ih preuzeti čime grad sebi ne stvara nikakve obveze“, objasnio je Lambaša svoj prijedlog koji je na kraju prihvaćen.
Zamjenik gradonačelnika Franko Vidović podsjetio je na ogromna dugovanja kluba koji će se ovim preoblikovanjem pretvoriti u dionice potencijalnih ulagača, a namjera Grada i svih uključenih u priču je da dioničari „kupe dugove" koji na taj način postaju dionice, čime se NK Šibenik rješava financijskih problema i dugova nagomilanih kroz godine. Podsjetio je da se športski tereni ne mogu prenamijeniti u neku drugu svrhu pa zbog toga nema bojazni da bi neki većinski dioničar u zgradi, primjerice igrališta „Ljubica“ osnovao pjevačko društvo, kako su neki vijećnici sugerirali. Izrazio je nadu da će dioničara i zainteresiranih za dionice kluba biti, u protivnom, NK Šibeniku ne gine sigurni stečaj.
Podsjetimo, Grad Šibenik je u proračunu za 2012. godinu predvidio milijun kuna za kupnju dionica Nogometnog kluba Šibenik u procesu preoblikovanja tog kluba.

Iz kategorije: Sport