Datum objave: 14. Ožujak 2012

Istekao rok, Hajduk nije platio dug NK Šibeniku

Dora Žganjer
Dora Žganjer

U ponedjeljak, 12. ožujka, isteklo je 15 dana u kojima je Hajduk imao rok za plaćanje duga za transfer Ante Rukavine u Panathinaikos, a do danas nikakva uplata nije sjela na račun Šibenčana, piše Sportnet. „Mislim da će danas ići predstavka Disciplinskoj komisiji da Hajduk nije izvršio svoju obvezu", kazao je direktor šibenskog prvoligaša Marko Karađole.
Izvijestio je i kako se klub očitovao u slučaju zadarske žalbe na nastup Vice Kendeša u međusobnom dvoboju na Stanovima. "Što se tiče slučaja Kendeš, dobili smo zahtjev za očitovanjem od Komisije za natjecanje Udruge Prve HNL u vezi Vice Kendeša. Očitovanje smo napravili i očekujemo pozitivno rješenje jer ne vidimo nikakvog razloga da bi bilo drugačije, osim pozitivno", nastavio je Karađole.
Zadar se žalio na nastup šibenskog juniora Kendeša na seniorskoj utakmici odigranoj 3. ožujka na Stanovima, u kojoj je kluba sa Šubićevca slavio s 1:0, a Kendeš u igru ušao u 64. minuti. Zadrani tvrde da Kendeš nije imao pravo nastupa, uložili su žalbu i traže da se susret registrira s 3:0 u njihovu korist.
Šibenčani su, po zahtjevu nadležnih, poslali svoje očitovanje. Očekuje se da će vrlo brzo odgovarajuće tijelo Udruge prvoligaša donijeti odluku u ovom slučaju. Karađole je kazao kako su mu rekli da će se ovaj slučaj rješavati kroz ovaj tjedan.
Bit će vrlo zanimljivo pratiti i nastavak slučaja na relaciji Šibenik – Hajduk, vezano za dug Splićana prema Šibenčanima u transferu Ante Rukavine. Arbitražna komisija presudila je u korist Šibenika, ali novac još uvijek nije sjeo na račun šibenskog prvoligaša (spominje se cifra od 3,4 milijuna kuna).
U slučajevima kad Šibenik obveze prema svojim vjerovnicima nije izvršio, odnosno u roku koji je odredila Komisija nije platio utvrđeni novac, bio je suspendiran. Hoćemo li u ulozi u kojoj su do sada bili Šibenik, Karlovac i Varaždin gledati i Hajduk? (Sportnet)

Iz kategorije: Sport