Datum objave: 11. Ožujak 2012

Ragbijaši Šibenika viteški svladali goste iz Viteza

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Ragbijaši Šibenika pobijedili su danas goste iz Bosne i Hercegovine, momčad Viteza u prijateljskoj utakmici, odigranoj na igralištu u Mandalini.
Igrači Viteza su bili skupaški nadmoćniji, ali je zato protok lopte bio na strani domaćih igrača tako da je već u samom otvaranju utakmice kapetan Mazalin postigao zgoditak koji je Bukić pretvorio za početno vodstvo od 7:0. Dobrom obranom Šibenčani su držali Vitez daleko od svoje linije zgoditka a u jednoj solo akciji krila Huljeva podižu prednost na 12:0. Do kraja prvog poluvremena Vitežani smanjuju na 12:5 i s tim rezultatom se odlazi na predah.
Drugo poluvrijeme je bilo dosta isprekidano, što zbog nediscipline nekih igrača koji nisu poštivali pravila ragbi igre, što zbog igrača koji nisu poštivali pravila fair-playa pa su tako čak trojica nagrađena žutim i crvenim kartonima. Kod Šibenika požutio je Vrljevac dok je igrač Viteza Drmić trajno isključen iz igre. S igračem više šibenski ragbijaši su lako utakmicu priveli kraju. Igrač Atletika na posudbi u Šibenik Mikas pogodio je jedan kazneni udarac i donio nova 3 poena. Zgoditak Ive Špeca je nagrađen ovacijama stotinjak gledatelja koji su danas došli podržati naše momke, dok je Ercegović odigrao možda i najbolju akciju u utakmici i položio za konačnih 25:5.

Trud i treninzi se isplatili

Unatoč tome što je utakmica bila prijateljska igralo se dosta čvrsto i agresivno pa je nekoliko igrača susret završilo s modricama i nagnječenjima, a najgore je prošao borbeni Krste Vrljevac koji je iščašio lakat, pa je intervenirala i hitna pomoć.
Na kraju, publika koja tek uči pravila ragbija može biti zadovoljna prikazanim kao i 70-godišnji trener Nikica Carrara koji marljivo tri puta tjedno trenira s igračima po svim vremenskim uvjetima.
Kapetan ekipe Milan Mazalin zadovoljan je današnjim susretom: „Svi igrači su danas odigrali pravu borbenu utakmicu protiv iskusnijeg protivnika. Svi smo dali svoj maksimum i najveći napredak nam je to što smo kondicijski bili dominantniji. Za tri tjedna nas čeka nova utakmica i do onda ćemo biti još spremniji", kazao je.
Iz kluba poručuju svim mladim ljudima u Šibeniku da dođu i okušaju se u ovom sportu, a u Mandalini ih čeka odlično društvo, putovanja na gostujuće utakmice i, što je najvažnije, dobra zabava.

Za Šibenik su nastupili: Budimir, Nanut, Šarić, Koštan, Baričić D., Popac, Špec (5), Mazalin (5), Ercegović (5), Bukić (2), Huljev (5), Vučak, Bojanić, Vrljevac, Pulić, Brzić, Mikas S., Baričić V., Šmit, Grgić, Grbin, Sekulić, Panđa, Mikas M (3)

Foto: Ante Baranić

Iz kategorije: Sport