Datum objave: 07. Ožujak 2012

Jolly prekinuo pobjednički niz

Dora Žganjer
Dora Žganjer


Sinoćnji derbi 20. kola A-1 lige košarkaša u potpunosti je ispunio očekivanja. Split je bez Mimice i Dijana, nakon velike borbe, u produžetku slomio otpor Jolly-JBS-a, a konačni rezultat bio je 103:94 u korist Splićana. Kako piše portal Košarka.org, Šibenčani su pali nakon niza od deset pobjeda, a briljirao je Hrvoje Puljko.
Iskoristivši vrlo šut Šibenčana i laganu skakačku prednost Split je tri minute prije kraja prve dionice poveo 16:8, u napadu odlično iskoristivši sjajne asistencije Subotića i Vujčića za Sobina i Babića. Kod Šibenčana je u tom periodu bolji od ostalih bio Ronald Ross, ali bilo je to nedovoljno za veći otpor razigranim domaćima. Tricom Babića na asistenciju Marinellija Žuti su dionicu završili s prednošću 22:13.
Dok su gosti nastavili s nizom promašaja za tricu, povećavajući usto zaostatak u skoku (14:6 u 15. minuti), domaći su s dvije nove trice Babića sredinom druge četvrtine poveli 30:20. U nastavku perioda Josipović i Ross u potpuno su vratili Šibenčane u igru (35:33 u 19. minuti), a Splićani su zaredali s promašajima i izgubljenim loptama. Na odmor su ipak, i to bez šuterskog doprinosa Vujčića (1p), otišli s prednošću 38:33.
U prve tri minute nastavka Jolly je ubacio svega dva poena, dok je Split preko Sobina, Markulina (trica) i Subotića otišao na 48:35, da bi Puljko vezao 11 poena (tri trice) i uz pomoć Vrsaljka u 27. minuti doveo Šibenčane na minus dva (51:49). Četvrtom tricom Puljka gosti su završili ovu tricašku dionicu i pred posljednjih deset minuta došli na minimalan zaostatak (59:58).
Katura je na početku posljednje dionice donio prvo vodstvo Šibenčana (60:59), ali Split nakon toga radi seriju 8:2. Gosti u prvih pet minuta ovog perioda nisu ubacili ni jednu tricu, te pred posljednje četiri minute Žuti novim poenima Sobina vode 70:62.
Jolly se vraća mini serijom Josipovića (70:67), a u velikoj drami u posljednjim sekundama produžetke je gostima donio sjajni Puljko koji je nakon namjerno promašenog drugog bacanja skočio u napadu i pogodio četiri sekunde prije kraja. Posljednji napad imali su gosti nakon što je Subotić nesmotreno bacio loptu u aut, ali su promašili Režić i Josipović (85:85).
No, u produžetku je Subotić bio ključan čovjek Splićana. Osim što je pogodio četiri slobodna bacanja za lagano odvajanje Splićana, uhvatio je niz lopti pod svojim i protivničkim košem. Pitanje pobjednika riješeno je do ulaska u posljednju minutu produžetka. Bavčevićeva momčad povela je 100:91, a Šibenčani nisu više imali snage za preokret. (Košarka.org.)

Iz kategorije: Sport