Datum objave: 18. Srpanj 2023

SPOMENAR / Propala otmica djevojke na šibenskoj ribarnici. Šibenčanka je tako glasno zapomagala da su, misleći da čuju sirenu, dojurili vatrogasci i spasili je.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Otmica djevojke koju je organizirao A. Berović s namjerom da je usprkos njenom protivljenju oženi, propala je zato što je oteta djevojka, Šibenčanka B. Bujas vikala i zapomagala tako glasno da su neki vatrogasci koji su se zatekli u blizini misleći da čuju vatrogasnu sirenu dojurili na lice mjesta spremni gasiti vatru. 

A. Berović dočekao je B. Bujas u zasjedi koju je s nekoliko momaka namjestio kod ribarnice znajući da djevojka koja mu je zapela za oko, mora tuda proći. I zaista kada se u datom trenutku B. Bujas pojavila jer je po običaju tuda šetala, zaskočila je nju snažna družba A. Berovića. Zamotali su je u lancun i naumili baciti u pripremljeni auto koji je čekao na dogovorenom mjestu. Međutim djevojka B. Bujas se tako jako nogama odupirala da je nisu uspjeli baciti u auto, a od skrike i vike se vozač uplašio i pobjegao. Uto su dojurili vatrogasci spremni gasiti požar, ali su se vidjevši što se zbiva, učas pretvorili u vitezove spasioce i obranili djevojku od otmičara.

A. Berović i njegovi jataci dali su su se u bijeg, ali avaj uletjeli su pravo u ruke žandarima koji su pojurili na mjesto otmice jer su časak prije neke žene digle uzbunu pred žandarmerijom.

Šibenik 18. srpnja 1934.

Iz kategorije: Spomenar