Datum objave: 12. Srpanj 2019

NA DANAŠNJI DAN: Nezadovoljni plaćom natjerali poslodavca da trči gol po Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Grupa Šibenčana zaposlenih u poduzeću "Pavao Radin" natjerala je svog poslodavca Hamdiju Ališića da se skine gol i trči Šibenskim ulicama. Namjera im je bila da ga na taj način prisile da im isplati obećane plaće, ali im je on uspio umaknuti i skloniti se u kuću J.M. koji je pozvao miliciju.
Organi reda zatekli su radnike Eraka, Brajkovića, Jurića i Gudića kako oboružani šibama i kamenjem vrebaju Ališića pred kućom u koju se sklonio. Privedena su sva četvorica, a u svoju su obranu 12. srpnja 1960. godine rekli da je za sve što se dogodilo kriv Ališić koji im nije htio u plaće uračunati vrijeme koje su proveli na poslu ne radeći ništa zbog kvara na stroju.
Na pitanje zašto su Ališića natjerali da se skine gol, a potom ga potjerali na ulicu, nisu znali odgovoriti. Erak i Brajković su kazali da im je to palo na pamet, ali da se nisu nadali da će se Ališić toliko uplašiti da će zaista skinuti gol i potrčati niz ulicu.
Upitani zašto nisu vodili računa o javnom moralu i mogućem lošem utjecaju golog muškarca na ulici usred bijela dana na žene i djevojke, kazali su da na to nisu mislili.
-Osim toga, kazao je u svoju obranu Jurić, koliko sam ja vidio i nije mu se imalo što vidjeti.
 

Iz kategorije: Nostalgija