Datum objave: 04. Srpanj 2019

NA DANAŠNJI DAN: Šibenski biciklisti krenuli na put dug 3000 kilometara

Diana Ferić
Diana Ferić

Članovi biciklističkog kluba "Šibenik", Ivo Kovač, Jerko Kovač, Obren Tolj i Gordan Baraka, krenuli su na put dug 3000 kilometara koji namjeravaju prijeći za 25 dana. Namjera im je vratiti staru slavu šibenskom biciklizmu. Za biciklistički maraton pripremali su se nekoliko mjeseci, a trenirali su, nemajući nikakvih drugih uvjeta i rekvizita, trčanjem uz stepenice Gimnazije. Polasku na put dug 3000 kilometara prethodila je vožnja biciklima od Šibenika do Dubrovnika i nazad.
Na put Šibenik - Istra - Slovenija - Ljubljana - Zagreb - Sarajevo - Beograd - Priština - Skopje - Titograd - Dubrovnik - Split - Šibenik, braća Kovač i Obren Tolj krenuli su iz Šibenika, a Gordan Baraka, učenik Pomorske škole u Splitu iz Rijeke. Nitko ih nije ispratio, a vijest o njihovom pothvatu objavljena je na današnji dan 4. srpnja 1966. godine.
Učenik Pomorske škole u Splitu, Gordan Baraka, bio je upravo je onaj Gordan Baraka koji će postati kapetan duge plovidbe i jedan od najpopularnijih župana Šibensko - kninske županije.

  

Iz kategorije: Nostalgija