Datum objave: 30. Lipanj 2019

NA DANAŠNJI DAN: Gina Vujasinović prva miss Šibenika izabrana dopisnim glasovanjem

Diana Ferić
Diana Ferić

Gina Vujasinović proglašena je najljepšom damom Šibenika 1925. godine, a njene pratilje su jednako lijepe i atraktivne Rita Lušić i Zdenka Drezga. Odluka je pala u napetoj završnici u kojoj su titule najljepših za samo nekoliko glasova izgubile Tina Pilić, Mica Zobec, Ksenija Nikolić i  Vjera Nakić.
Gina Vujasinović postala prvom miss Šibenika koja je izabrana putem poštanskog dopisnog glasovanja. Natjecanje je organizirala Jadranska pošta, splitske dnevne novine čiji je vlasnik i urednik Zlarinjanin Manfred Makale. Šibenčani su za najljepšu damu Šibenika kandidirali 22 gospođe i gospođice pa je Šibenik sam imao više kandidatkinja nego Split, Makarska, Sinj i Drniš zajedno. -To je bilo očekivano, objasnio je Makale, jer se sa ni jedan grad ne može pohvaliti tako brojnim lijepim ženama kao Šibenik.
Šibenčani su prednjačili i u glasovanju. Na adresu Jadranske pošte iz Šibenika je putem pošte stiglo više od 5000 glasova.
Jedna lijepa Šibenčanka umalo je dovela i do propasti dopisnog izbora za najljepše dame dalmatinskih gradova. Dogodilo se da su neki Splićani za najljepšu damu Splita kandidirali jednu od najljepših splitskih gospođa, ali se ispostavilo da je ona Šibenčanka koja se udala za Splićanina pa je došlo do komešanja i prigovora. Takva situacija nije bila predviđena propozicijama natječaja. Stvar se riješila sama od sebe jer Splićani, doznavši da je ta njihova kandidatkinja Šibenčanka, za nju nisu glasovali. 

Kako je izgledala Gina Vujasinović, na žalost ne znamo. Njenu fotografiju nismo uspjeli pronaći, ali zato imamo sliku s Jadrije iz 1925. godine na kojoj je (prva s lijeva) šibenska ljepotica Zdenka Drezga

 

Iz kategorije: Nostalgija