Četvrtak, 20 Lipanj 2019 06:51

NA DANAŠNJI DAN: Sud oslobodio majmuna koji je napao i ozlijedio šestoricu Šibenčana

Napisala: 
NA DANAŠNJI DAN: Sud oslobodio majmuna koji je napao i ozlijedio šestoricu Šibenčana

Šestorica građana Šibenika podnijela su tužbu protiv nervoznog majmuna koji ih je ozlijedio kada su ga došli vidjeti pod šatorom putujuće menažerije koja je gostovala na Poljani. U šatoru je bilo puno raznih zanimljivih i zabavnih atrakcija među kojima je najviše publike privlačilo nekoliko majmuna različitih vrsta. Među majmunima bila je i osobito simpatična čimpanza koja je u jednom trenutku postala agresivna te je uz jezive krike nasrnula na na gledatelje i pri tome noktima i zubima ozlijedila šestoricu. Oštećeni posjetitelji putujuće menažerije koje je majmun ogrebao i ugrizao do krvi, prijavili su majmuna policiji, a potom su protiv njega podnijeli i tužbu s odštetnim zahtjevom,.
Općinski sud je danas 20. lipnja 1926. godine odbacio tužbu i otklonio pravo na odštetu Šibenčanima koje je majmun ozlijedio. U obrazloženju presude navedeno je da majmun nije kriv. Navedeni majmun postao je agresivan zato što je bio iznerviran prekomjernim provokacijama i zadirkivanjem. Majmunarije koje s s njim izvodili oni koje je ozlijedio ne bi mogao podnijeti ni čovjek dobrih živaca. Odbačena je i prijava od majmuna ogrebenog Šibenčanina koji nije sudjelovao u provociranju i draženju majmuna zato što nije stao u njegovu obranu nego se zabavljao gledajući kako majmun trpi zadirkivanja i provokacije.
 

Objavljeno u Nostalgija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!