Srijeda, 05 Lipanj 2019 06:03

NA DANAŠNJI DAN - Racija na pijaci. Uhićene žene koje su podigle cijene trešnjama i fažolu.

Napisala: 
NA DANAŠNJI DAN - Racija na pijaci. Uhićene žene koje su podigle cijene trešnjama i fažolu.

Građani Šibenika pozdravili su uspješnu akciju policije na suzbijanju skupoće i obuzdavanju kriminalnog podizanja cijena sezonskom voću i povrću. Racija je provedena iznenada pa je na pijaci nastala panika, ali se nitko nije uspio provući kroz policijski kordon. Uhićeno je i privedeno u općinski pritvor više žena koje su, vidjevši da je ponuda slaba, podigle cijene trešnjama i zelenom fažolu. Pri tomu je zaplijenila veće količine trešanja i zelenog fažola, a sve će biti dano ubožnici za prehranu sirotinje.
Policija je priopćila da će nastaviti rat protiv skupoće i nabijanja cijenam voću i povrću, a najavljeno je da će motriti i na Šibenčane koji su voljni platiti kilogram zelenog fažola tri puta više nego kilogram mesa.
Pohvale od policije dobile su prodavačice višanja, petrusimena i krumpira koje svoju robu nisu prodavale po pretjeranim nego po realnim pa čak i nižim cijenama od uobičajenih. Provode se i akcije suzbijanja skupoće u trgovinama, pekarama i mesnicama. Odlučna akcija izazvala je pomutnju i negodovanje na pijaci, ali je pobrala pohvale Šibenčana kojima je već dosta tiranije skupoće i gramzivosti prodavačica na pijaci.
Šibenik, 5. lipnja 1925. godine.
 

Objavljeno u Nostalgija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!