Datum objave: 14. Veljača 2019

NA DANAŠNJI DAN: Snijeg na -4 zatrpao Šibenik, a u Rogoznici je +8 i sja sunce

Diana Ferić
Diana Ferić

Mračne glasine o skoroj propasti planeta Zemlje zaokupile su Šibenčane koji skori smak svijeta vide u meteorološkim anomalijama koje pogađaju Šibenik i šibenski kraj.

Strah od susvita postao je gotovo opipljiv na današnji dan 14. veljače 1940. godine kada su Šibenčani doznali da u obližnjoj Rogoznici sja sunce, da je tamo temperatura zraka +8 stupnjeva i da nema ni daška vjetra, a oni se smrzavaju na -4 u snijegom zatrpanom gradu i ne mogu ni nosa promoliti iz kuće zbog orkanske bure koja ledi morsku pjenu.

Snijeg je u Šibeniku 14. veljače 1940. godine padao skoro cijeli dan, a grad se našao u središtu vala hladnoće koji je zahvatio sjevernu Dalmaciju od Rogoznice do otoka Paga. Južnije od Rogoznice i sjevernije od Paga vrijeme je bilo mirno, štoviše ugodno.

Zanimljiv je podatak da je sav željeznički i cestovni promet prema Šibeniku bio obustavljen zbog velikog snijega koji je napadao između Knina i Gračaca, a da su pomorski putnički promet održavali samo parni brodovi jer se na motornim brodovima zamrznulo gorivo.

 

Iz kategorije: Nostalgija

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3