Četvrtak, 14 Veljača 2019 08:04

NA DANAŠNJI DAN: Snijeg na -4 zatrpao Šibenik, a u Rogoznici je +8 i sja sunce

Napisala: 
NA DANAŠNJI DAN: Snijeg na -4 zatrpao Šibenik, a u Rogoznici je +8 i sja sunce

Mračne glasine o skoroj propasti planeta Zemlje zaokupile su Šibenčane koji skori smak svijeta vide u meteorološkim anomalijama koje pogađaju Šibenik i šibenski kraj.

Strah od susvita postao je gotovo opipljiv na današnji dan 14. veljače 1940. godine kada su Šibenčani doznali da u obližnjoj Rogoznici sja sunce, da je tamo temperatura zraka +8 stupnjeva i da nema ni daška vjetra, a oni se smrzavaju na -4 u snijegom zatrpanom gradu i ne mogu ni nosa promoliti iz kuće zbog orkanske bure koja ledi morsku pjenu.

Snijeg je u Šibeniku 14. veljače 1940. godine padao skoro cijeli dan, a grad se našao u središtu vala hladnoće koji je zahvatio sjevernu Dalmaciju od Rogoznice do otoka Paga. Južnije od Rogoznice i sjevernije od Paga vrijeme je bilo mirno, štoviše ugodno.

Zanimljiv je podatak da je sav željeznički i cestovni promet prema Šibeniku bio obustavljen zbog velikog snijega koji je napadao između Knina i Gračaca, a da su pomorski putnički promet održavali samo parni brodovi jer se na motornim brodovima zamrznulo gorivo.

 

Objavljeno u Nostalgija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!