Ponedjeljak, 04 Veljača 2019 08:08

NA DANAŠNJI DAN: Šibenčani proglasili pjesmu "Ramanula" najljepšom i najpopularnijom

Napisala: 
NA DANAŠNJI DAN: Šibenčani proglasili pjesmu  "Ramanula" najljepšom i najpopularnijom

Šibenčani su većinom glasova najpopularnijom i sebi najdražom pjesmom proglasili hit "Ramanula" splitskog skladatelja Boška Lulića Luligarga. Na drugom mjestu našla se također Lulićeva pjesma "Dorita", a na trećem "sve što pjeva kraljica sevdaha Sofka Nikolić".

Izbor za najpopularniju pjesmu u Šibeniku organiziran je na današnji dan 4. veljače 1936. godine ispred kavane "Medulić", a glasovalo se i u drugim šibenskim kavanama. U glasovanju su sudjelovali "provjereni ljubitelji i štovatelji dobre pjesme s dušom i pjesme za veselje", a glasovati je mogao "tko se pri glasovanju zatekao ili za glasovanja naišao".
Uglavnom nije bilo velike neizvjesnosti jer se znalo da Šibenčani "kao slušatelji i plesna publika osobito iskreno i strastveno vole tango šlegar i song waltz Lulića - Luligarga".

Pjesmu "Ramanula" prije pet godina u suvremenoj je obradi snimio je i  barem nakratko učinio popularnom splitski VIS "Stranci" pa na našem Facebooku možete poslušati kako je zvučao taj šibenski hit iz 1936. godine. 
 

Objavljeno u Nostalgija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!