Datum objave: 13. Prosinac 2018

NA DANAŠNJI DAN – Odobrena gradnja kuća za odmor na Slapovima Krke!

Diana Ferić
Diana Ferić

U cilju unapređenja turizma i obogaćivanja turističke ponude odobrena je gradnja kuća za odmor na Slapovima Krke (Skradinskom buku) te izgradnja ceste uz lijevu obalu rijeke Krke od Topoljskog buka kod Knina do Lozovca duga 50 kilometara koja će povezivati sedam krkinih slapova te otvoriti panorame Visovačkog jezera i sutoka Krke i Čikole iznad Slapova Krke..

Prema planu o razvoju stacionarnog turizma na Slapovima Krke će u prvoj fazi biti izgrađeno 16 kuća za odmor. Uz njih bit će uređen restoran s terasom, a okoliš će biti prilagođen potrebama turista kojima će biti ponuđene i mogućnosti sportske rekreacije.

Izgradnja kuća za odmor na Slapovima Krke početak je strateškog projekta integralne melioracije kanjona rijeke Krke kao temelja za gospodarski razvoj poljoprivrede, šumarstva i turizma.
Pri izradi ovog projekta vodilo se računa o zaštiti cijelog područja rijeke Krke, a jedna od njegovih najvažnijih točaka je zabrana izgradnje hidrocentrala. Na taj način bit će moguće ostvariti oba postavljena cilja: zaštititi jedinstveni fenomen rijeke Krke i istovremeno omogućiti njegov gospodarski prosperitet.

Projekt je predstavljen javnosti na današnji dan 13. prosinca 1958. godine. Plan je izrađen nakon „društvenio korisne kritike da je 1957. godine Krku posjetilo više od 80 000 izletnika „od kojih narod koji živi oko Krke nije imao nikakve koristi“.

 

Iz kategorije: Nostalgija

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3