Datum objave: 03. Prosinac 2018

NA DANAŠNJI DAN: Lijep, sunčan i topao dan izmamio Šibenčane na ulice i izlete u okolicu

NA DANAŠNJI DAN: Lijep, sunčan i topao dan izmamio Šibenčane na ulice i izlete u okolicu
Diana Ferić
Diana Ferić

Mnoštvo Šibenčana uživalo je na današnji dan 3. prosinca 1929. godine u lijepom i toplom vremenu.

Dan je bio sunčan, a nebo vedro bez i najmanjeg oblaka. Takvu lijepu prosinačku nedjelju nisu pamtili ni najstariji Šibečani. Obala i Poljana bili su puni šetača odjevenih lagano, gotovo kao da je ljeto. Dame su iskoristile zgodu i pokazale svoje nove moderne haljine i cipele, a tijekom cijelopg dopodneva sve do ručka, Narodna glazba je svirala koračnice od Doca do crkve Gospe van Grada.

Velika grupa Šibenčana zaputila se biciklima na izlet do Slapova Krke ili brodom do Skradina, a najviše izletnika bilo je u Mandalini. Ugostitelji su ponovno iznijeli stolove i stolice pred svoje radnje, ali je sunce izmamio toliko mnoštvo da ni za polovicu onih koji su željeli u toj ugodi uživati uz kavu i piće, nije bilo mjesta.

Šibenčane je oduševila i vojna glazba koja je imala promenadni koncert kod kazališta, a na Poljani su neke dame i gospoda odjeveni u bijele odore, zaigrali tenis.  Ponašanje Šibenčana i način na koji su iskoristili izvanredno lijepu nedjelju, splitske su novine ocijenile najvećim građanskim uspjehom.

 

Iz kategorije: Nostalgija