Datum objave: 10. Studeni 2018

NA DANAŠNJI DAN: Jerinić zbog Kalmetine tužbe 177. puta sjeo na optuženičku klupu šibenskog suda

Diana Ferić
Diana Ferić

Miho Jerinić, šibenski zubar, pjesnik, pisac, političar i novinar po 177. puta sjeo je na optuženičku klupu šibenskog suda, u ovom slučaju zbog tužbe Mate Kalmete, namještenika stovarišta drva i drvene građe „Šipad“.

Zbog kaznenog djela klevete uz Jerinića na optuženičkoj je klupi i njegov prijatelj, domoljubni istomišljenik i suborac,  Frane Bilić koji je, navodno, prenio Jerinićeve klevete koje su uvrijedile Kalmetu.

Jerinić je, navodno, upozorio jednu oporbenu političku stranku da Kalmeta „nije njihov jer da je ne bi ostao na poslu sada kada sve oporbenjake tjeraju s posla niti bi on dobio stalnu službu, a njegova kćerka dobila stipendiju koja je obećana meni“.

Na sudu je Jerinić službeno potvrdio da mu je ovo 177. suđenje te da ono, kao i sva dosadašnja ima isključivo politički karakter te optužio  tužitelja Kalmetu da ga pokušava diskreditirati lažno se predstavljajući kao pristaša i član Hrvatske seljačke stranke iako se zna da on to nije.
U svoju obranu Jerinić je iznio čitav niz podataka, dokumenata i argumenata,a obranu je završio čitanjem svoje domoljubne pjesme. Jerinić se pred sudom, da našanji dan 10. studenoga 1934. godine,  ponovno pokazao i dokazao kao veliki i vatreni borac te još veći i vatreniji hrvatski domoljub.
 

Iz kategorije: Nostalgija