Ponedjeljak, 15 Listopad 2018 06:12

NA DANAŠNJI DAN - Šibenčanin Šime Berović otvorio hotel u središtu Zagreba

Napisala: 
NA DANAŠNJI DAN - Šibenčanin Šime Berović otvorio hotel u središtu Zagreba

Luksuzni hotel s 25 udobnih soba, restoranom s dalmatinskom kuhinjom, velikom ponudom najboljih šibenskih vina te prvorazrednog sira i pršuta. otvorio je u središtu Zagreba šibenski poduzetnik Šime Berović.

Berovićev hotel i restoran "Kovač" nalazi se u Gajevoj ulici na kućnom broju 31 u neposrednoj blizini Trga bana Jelačića, a odlikuju se zavičajnim obilježjima. Vlasnik hotela ničim ne krije da je iz Šibenika dapače time se diči. Posvuda po hotelu, hotelskim sobama i restoranu šibenski su znaci. Ime "Kovač" hotel i restoran dobili su po zanatu kojim su se bavili Berovićevi preci, a odreda su bili kovači.

Sve sobe u ovom šibenskom hotelu u Zagrebu imaju grijanje i tekuću vodu, a po dvije dijele prostranu kupaonicu. Cijene su umjerene, a tko želi odsjesti kod Berovića nužno se mora najaviti jer je kod njega gostiju i prekoviše nego što ih može primiti. 

Hotel "Kovač" Šibenčanin Šime Berović otvorio je na današnji dan 15. listopada 1935. godine u kući koju je kupio i uredio vlastitim novcem
 

Objavljeno u Nostalgija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!