Datum objave: 11. Lipanj 2017

Vijesti iz povijesti:Nije mogao uteći silovatelju koji mu je ukrao cipele

Vijesti iz povijesti:Nije mogao uteći silovatelju koji mu je ukrao cipele
Diana Ferić
Diana Ferić

Pokušaji silovanja žena pojave se od vremena do vremena u crnoj kronici u ovo naše vrijeme, ali nismo zabilježili slučaj da je muškarac pokušao silovati muškarca. A upravo se to, prema pisanju Jadranske pošte dogodilo dvadesetih godina prošlog stoljeća u Šibeniku i to u vrlo smiješnim okolnostima.

Porote zemaljskih sudova u Šibeniku i Splitu zajednički su rješavale „slučaj silovanja u kojem je N.P. bačvar iz Karina s mjestom stanovanja u Splitu, u Šibeniku spolno silovao lučkog radnika M.J.“. Na sudu je M.J. kazao da se „nije nadao silovanju“ jer je mislio da ga je N.P. napao s namjerom da ga opljačka, prenosimo iz Jadranska pošte.
-Tom mi je prilikom – kazao je na sudu M.J. – napadač zadao dva udarca šakom u glavu i ukrao mi cipele pa mu nisam mogao uteći od silovanja.

Branitelji bačvara iz Karina smatrali su da on nije kriv nego da je kriv M.J. zato što se „nije dostojno kao muškarac branio“, na što je tužitelj tražio odgodu parnice, ali to mu nije bilo odobreno jer je sudac bio mišljenja da je M.J. „i bez cipela mogao uteći“ te odlučio optuženome N.P.-u suditi samo za „napadaj i otimačinu cipela“.
 

Iz kategorije: Nostalgija