Utorak, 06 Lipanj 2017 18:14

VIJESTI IZ POVIJESTI:Kako su Šibenčani masovno štovali starca koji bi danas bio pedofil

Napisala: 
VIJESTI IZ POVIJESTI:Kako su Šibenčani masovno štovali starca koji bi danas bio pedofil

Lokalne novine u Šibeniku su 1907. godine pisali hvalospjeve o tome kako su Šibenčani na posljednji počinak ispratili starca I. M. kojeg je poznavalo i staro i mlado, a koji se najviše volio družiti s djecom.

„Pokojnik je bio koliko dobar toliko i čudan jer je najviše volio družiti se i sastajati s malom dječicom obaju spolova. Volio je čeretati se s njima i igrati razne igre. Ipak najviše je volio imati dječicu kod sebe doma. Tu ih je zabavljao pričanjem priča, podukama o lijepom ponašanju i s posebnim veseljem gledanjem raznih slika na bioskopu. Uvijek se molio u podne, ustajao je rano, a večeravao kasno tek iza 11 sati. Nakon večere šetao je uvijek istim putom preko Poljane kroz Đardin pa obalom do Dolca. Kući se vraćao većma oko 3 iza ponoći. Spavao je i ljeti i zimi uz otvoren prozor. U jelu i pilu bio je trezven pa je možebitno baš zato doživio čak 79 ljeta. U političke stvari nije se dirao. Bio je i ostao uvjereni Talijanac, ali nije odbacivao društvo onih koji nisu dijelili njegova politička mišljenja. Zbog neizmjerne ljubavi prema dječici i načina življenja s dječicom nekima je bio čudan. Na vječni počinak ispratili su ga brojni Šibenčani. Sprovod mu je bio vrlo lijep. Pokoj mu vječni“, prenosimo tekst iz tih novina. Danas bi sigurno ovakva priča bila na stranicama crne kronike, a starac bi bio prokazan kao pedofil! O tempora, o mores!

 

Objavljeno u Nostalgija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!