Datum objave: 22. Veljača 2012

Stara gradska jezgra je temelj za brendiranje Šibenika

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Projekt pripreme za brendiranje Grada Šibenika nastavlja se uskoro održavanjem trodijelne radionice na kojoj će brand dizajner, Šibenčanin Robert Jakovljević sudionicima predstaviti projekt izgradnje identiteta Šibenika i njegovog brendiranja. Jakovljević s tvrtkom Media In na ovom projektu radi preko godinu dana, a sličan projekt uspješno je odradio u gradu Umagu prije desetak godina.
„Prva faza projekta je gotova, a prije dva mjeseca smo Gradskoj upravi poslali pripremni projekt. Sad u suradnji s njima planiramo održati radionicu za predstavnike pojedinaca iz raznih struka. Pozvat ćemo medije, dizajnere, PR i marketinške stručnjake i lokalne političare kako bi ovaj složen i obiman projekt na što bolji način kasnije predstavili i šibenskoj javnosti. Radionica će se održati u tri dijela od kojih će svaki trajati po dva sata, a teme radionica su: Što je brend, kako taj brand ostvariti s obzirom na specifičnosti Grada Šibenika i konačno, kako se svi mogu uključiti u formiranje tog brenda. Ovakve radionice smatram važnima jer je teško u kratkim crtama iznijeti nešto na čemu smo radili godinu dana“, kazao nam je Robert Jakovljević koji je na pripremi ovog projekta radio s nizom kvalificiranih stručnjaka iz područja urbanizma, arhitekture, sociologije i antropologije.
Jakovljević već duže vrijeme kontaktira s građanima Šibenika i opipava njihov puls kroz interakciju na Facebooku gdje mu se, kako kaže, u grupi Šibenik brend, ljudi obraćaju s vrijednim idejama i komentarima.

Ovaj brand dizajner već je u više navrata isticao staru jezgru grada Šibenika i povratak autohtonog gradskog stanovništva u napuštene prostore kao temelj budućeg brenda, no City brend nije jednostavan pojam, a brendiranje nije samo oglašavanje nekog grada ili jednog njegovog dijela, već mnogo šira priča. Jakovljević upravo zato na svojoj Facebook grupi poziva sve zainteresirane da se uključe i sudjeluju u kreiranju novog identiteta grada jer upravo su njegovi stanovnici, atmosfera i način života ono što čini identitet, a naposljetku i brend jednog grada.

Iz kategorije: Kultura