Ponedjeljak, 20 Veljača 2012 01:00

DANAS: Pacijent dr. Freuda i Likovne frekvencije

Napisao/la: 
DANAS: Pacijent dr. Freuda i Likovne frekvencije

Kulturni život u Šibeniku danas obilježava prva u nizu izložbi ciklusa Likovne frekvencije koju je pokrenuo Županijski Radio Šibenik u suradnji s Umjetničkom akademijom u Splitu. Otvorenje izložbe bit će večeras u 19 sati u novim prostorijama Radio Šibenika, a na prvim frekvencijama predstavit će se Lana Stojićević, 22-godišnja Šibenčanka, studentice završne godine Likovne akademije. Njeni su radovi aktualni i provokativni, bave se nogometom i politikom.
U HNK Šibenik u 20 sati bit će izvedena predstava Pacijent dr. Freuda u izvedbi Teatra Gavran iz Zagreba. Autor predstave je Miro Gavran, a glume Peđa Gvozdić, Jakov Gavran te Ana-Marija Percaić i Katarina Baban. „Pacijent doktora Freuda“ je svojevrsna groteska koja tematizira susret Adolfa Hitlera i njegove zaručnice Christine sa slavnim psihoanalitičarom Sigmundom Freudom. Mladi Adolf uspije nagovoriti svoju djevojku da zatraže od psihijatra stručnu pomoć kako bi im pomogao razriješiti probleme u seksualnoj komunikaciji. Tridesetogodišnji Hitler, na Freudovu kauču, razotkrit će ponore svoje psihe i frustracija, koje će ga dvadesetak godina potom usmjeriti prema najvećem ratu u povijesti. Sva tri karaktera uvjerljivo su oslikana , što glumcima pruža velike interpretativne mogućnosti.

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!