Datum objave: 17. Siječanj 2012

Dramska predstava Čast u HNK Šibenik

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Zanimljiv prikaz bračne prevare, priče o mužu koji zbog mlađe žene ostavlja suprugu Šibenčani će imati prilike pogledati sutra u 20 sati u šibenskom kazalištu. Dramsku predstavu „Čast“ Joanne Murray- Smith u izvedbi kazališta iz Pule režirao je Ivica Šimić, a glume Mirela Brekalo Popović, Zoran Gogić, Helena Minić i Lana Gojak.
Tekst je još 1995. napisala nagrađivana australska književnica Joanna Murray Smith te je od tada doživio brojne prilagodbe i izvedbe diljem svijeta. Adaptacija Istarskog narodnog kazališta prikazuje slavnog novinara Georgea i njegovu ženu Honour, nekad važnu pjesnikinju koja je svoju karijeru žrtvovala za uspjeh svojega muža. Sophie je njihova kći, studentica na sveučilištu. Claudia je mlada novinarka/spisateljica koja radi na knjizi intervjua koji uključuju i razgovor s Georgeom. Claudia osvoji Georgea svojom mladosti i atraktivnim izgledom i on odluči ostaviti Honour.
George je uhvaćen u paradoksalnoj situaciji u kojoj s jedne strane želi mladost, seksualnost i snagu, a s druge strane, treba mu partnerstvo njegove dugogodišnje prijateljice...
 

Iz kategorije: Kultura