Datum objave: 15. Prosinac 2011

Počinje božićna čarolija na Meduliću

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Povorka Djeda Mraza sa kočijom u pratnji policije, Gradske straže, Moto kluba „Galeb“ i zatonske glazbe krenut će danas u 17 i 45 iz sportske dvorane na Baldekinu, preko obale na Trg Medulić gdje u 18 sati počinje tradicionalna manifestacija „Božićne čarolije“. U bogatom glazbeno- scenskom programu najmlađe će zabavljati Djed Mraz, zatonska glazba, gimnastički klub „Dišpet“, „Dobra vila“, plesni klub „Salsaton“, manekeni iz modne agencije „Leona“, mališani iz dječjeg vrića „Osmijeh“ i plesna grupa „Stars“. Voditeljica programa je Ines Rudan. Program „Božićnih čarolija“ na Trgu Medulić održavat će se svakog dana od 18 sati u velikom grijanom šatoru ispred kavane Medulić. Osim glazbeno- scenskog programa u istom prostoru održavat će se i „Božićni sajam“ kojeg organizira Udruženje obrtnika grada Šibenika.
Na štandovima će šibenski ugostitelji nuditi kuhano vino, vruću čokoladu i čaj, fritule, srdele i ostale tradicionalne božićne delicije.
Sutra, 16. prosinca u 20 sati u šatoru počinje koncert „Tribute to Beatles“ na kojem će se pjesme legendarne grupe izvoditi u klapskoj i jazz verziji.
U subotu, 17. prosinca s početkom u 11 sati djeca će moći pogledati lutkarsku predstavu "Radujte se" u izvedbi kazališta "Licem u lice" iz Splita. Isto kazalište izvesti će 20. prosinca s početkom u 18 sati predstavu "Ususret blagdanima."
Šibenski „funk' roll“ bend Ti Ritu Piri Pip uoči Badnjaka , 23. prosinca na istom trgu predstavit će svoj album prvijenac „Tiritu Tiritu“ a početak koncerta je u 20 sati.
Badnji dan rezerviran je za tradicionalni bakalar kojeg priprema Sekcija ugostitelja grada Šibenika, a čašćenje je najavljeno za 11 sati.
Od 27. do 29. prosinca na „Božićnim čarolijama“ predstaviti će se općine iz šibensko-kninske županije svojim kulturno-gastronomskim programom, a u petak, 30. prosinca u 18 sati na programu je Dječja Nova godina uz mnoštvo izvođača i glavnu gošću - pjevačicu Ivanu Kovač.

Iz kategorije: Kultura