Petak, 16 Rujan 2011 02:00

Počinje REGIUS!

Napisao/la: 

Dvodnevni regionalni glazbeno-kulturni festival Regius održava se večeras i sutra na sportskom igralištu na Jadriji. Organizatori iz Šibenske udruge mladih potvrđuju da je sve spremno za manifestaciju. Na Facebook stranici festivala već je preko 800 ljudi potvrdilo svoj dolazak, a očekuje se i veći broj posjetitelja s obzirom da nastupaju bendovi iz cijele ex YU regije. Večeras nastupaju slovenski reggae, ska i punk bend Sell Out, dobro poznati Six Pack i splitsko-zagrebačka rap grupa Dječaci, uz lokalni DJ kolektiv Bass Matters Crew. U sutrašnjem dijelu programa došlo je do malih promjena. Makedonski ska-punk bend Superhiks iz Makedonije zbog birokratskih problema spriječeni su i ne mogu doći na Jadriju. No, organizatori obećavaju da nećete ostati uskraćeni za odličan ska/reggae/punk zvuk jer će umjesto njih nastupiti dva domaća benda. Radi se o bendu „Officer Down“ iz Rijeke i „PleSka“ bendu iz Splita. Osim njih sutra će, kako je i najavljeno nastupiti osječki punkeri Debeli precjednik, makedonski ska-punk bend Superhiks i beogradski S.A.R.S., također uz domaće snage Bass Matterse.

Lijepo vrijeme i recesijske cijene

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu a cijena je 90 kuna za dva dana i 60 kuna za jedan dan festivala. Osim večernjeg glazbenog programa dnevni program sastojat će se od mini turnira u raznim sportovima, a posjetitelji će imati priliku na nekoliko promotivnih štandova educirati se o drugim aktivnostima udruge. U okviru festivala organiziran je i besplatan kamp. Organizirani su i brodovi za Jadriju koji u petak i subotu sa šibenske rive polaze u 20 i 21 h, a povratak s Jadrije je u 3 i 4 sata ujutro. Cijena karte je 6 kuna u jednom smjeru, a cijene pića su recesijske, primjerice 10 kuna za pola litre pive. Meteorolozi najavljuju i lijepo vrijeme pa nema razloga da posljednji ljetni vikend provedete na Jadriji.

 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!