Datum objave: 26. Kolovoz 2011

Započnite jutro s klapskom pismom uživo

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Klapska pisma cijelo ljeto odzvanja sa šibenskih ulica i trgova, bilo u sklopu Klapskih večeri četvrtkom, Đira po gradu ponedjeljkom ili jutarnjem mini koncertu ispred Katedrale. Upravo ovo potonje predstavlja posebnu zanimljivost gostima koji u sklopu obilaska Šibenika ne izuzimaju obilazak katedralnog trga, gdje ih gotovo svako jutro dočekuje klapska pisma. Radi se o dogovoru između Turističke zajednice Grada, udruga Turističkih vodiča i mladih pjevača iz nekoliko dalmatinskih klapa da će pjevati gostima i organiziranim turističkim grupama i tako dodatno oplemeniti ljetnu turističku ponudu grada.
„Turističku“ klapu čine članovi iz klape Cambi, Nas Quatros, Babalubam i Brodarica, a njihovi pjevači se rotiraju i izmjenjuju ovisno o svojim obvezama. „Svako jutro nas se skupi bar četvero u prolazu između Muzeja Grada Šibenika i katedrale pa po nekoliko sati pjevamo, uglavnom u dogovoru s turističkim vodičima koji nas preporučuju svojim organiziranim grupama gostiju. Počeli smo paralelno s otvorenjem Dječjeg festivala, a zasad imamo namjeru pjevati i u postsezoni. Dogodine ćemo početi već u svibnju, kako bi obogatili i predsezonu“, kaže nam Branko Bubica, član sve poznatije klape Nas Quatros koja je ove godine na šansoni dobila nagradu za najboljeg debitanta.
Otkriva i kako bi u rujnu trebao izići CD sa najljepšim šibenskim pjesmama, koje će biti otpjevane isključivo a capella. Pjevat će ih novoosnovana klapa Sebenico, sastavljena upravo od članova nekoliko šibenskih klapa. A capella tehniku brusili su cijelo ljeto ispred katedrale, a prije no što iziđe CD poslušajte kako momci zvuče „usuvo“:

 

Iz kategorije: Kultura