Datum objave: 11. Kolovoz 2011

Video: Janelle Monae oduševila na drugoj večeri Terranea

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Ono što je prvu večer napravio Frank Turner, sinoć je ponovila Janelle Monae- oduševila je sve prisutne i održala jedan od najenergičnijih koncerata na festivalu. Također je nabrijala publiku prije nastupa glavnih zvijezda večeri- The Nationala. Janelle nazivaju ženskom reinkarnacijom Michaela Jacksona, čega je i sama svjesna pa se ne libi pjevati obrade njegovih hitova. Sinoćnji koncert bio je kupanje u hip hop, jazz, soul i funk vodama, sve uz pratnju fenomenalnog benda koji je na stageu izveo koreografski savršen plesni nastup. Publika koja dosad nije imala prilike uživo slušati Janelle Monae (a rijetko tko jest) ostala je pozitivno iznenađena njenim živahnim i energičnim koncertom. Od škotskog Mogwaia očekivalo se da će biti sušta suprotnost Amerikanki no, publika je imala prilike čuti bučan i eksplozivan koncert i odličnu live izvedbu pjesama s novog albuma „Hardcore will never die“. 
Glavne face večeri, ali i cijelog festivala The National, očekivano su oduševili. Pjevali su preko sat i pol, za razliku od kratkog i gorkog iskustva sa La Roux prethodne večeri, te zadovoljili apetite svih obožavatelja koji su potegli iz raznih dijelova Hrvatske i svijeta da čuju hitove „Fake empire“ i „Slow show“ uživo u izvedbi pjevača Matta Berningera.
Oni kojima su The National bili prespori, došli su na svoje uz energični tandem Crystal castles i zagrebački Antenat  koji su zaključili ludilo drugog dana festivala. Zabava se nastavila na Aero stageu i hangarima, a trenutno se prikupljaju zadnji atomi energije za reprizu reprize večeras.
Brojke su nepouzdane, ali neka izvješća govore da je vojarnu Bribirski knezovi sinoć posjetilo oko 10 tisuća ljudi. Gužva je bila veća nego prvu večer, kao i bura koja nimalo nije pasala uz nekoliko stupnjeva Celzijevih manje na termometru. Tuševi za kampere su napokon stigli, organizatori se duboko ispričavaju zbog njihovog kašnjenja, probleme su navodno radili carinici na granici. Osim sitnih i zanemarivih propusta, sve klizi kao podmazano, a već nakon druge večeri čuli su se komentari ( uglavnom stranih posjetitelja) da Terraneo može slobodno stati uz bok In Musicu, Exitu pa i najvećim europskih festivalima.  E, pa fala iN.
 

Iz kategorije: Kultura