Datum objave: 08. Kolovoz 2011

Foto i Video: Završne pripreme za Terraneo

Dora Žganjer
Dora Žganjer

U zapuštenoj vojarni Bribirskih knezova dan prije početka dugo očekivanog eko festivala Terraneo sve je u znaku priprema za petodnevni spektakl. Oko 250 volontera i organizatora raspršilo se po ogromnom prostoru od 135 metara kvadratnih i užurbano obavljaju posljednje zadatke kako bi sutra popodne sve bilo spremno za početak glazbenog programa. Glavni i najveći Terra stage je dovršen, Aqua i Aero pozornice samo što nisu niknule, a vojni hangari su odavno spremni za DJ-eve i njihove miksete.

Nakon što smo razgledali prostor i kamp za posjetitelje, odgovorno tvrdimo da su organizatori na sve mislili: tuševi, česme s pitkom vodom i eko WC-i su spremni, a u kampu ima dovoljno mjesta za sve. Kamp se otvara danas u 14 sati, najbrži će dobiti mjesto za šator u hladu, dok će se oni koji zakasne morati „cvrčati“ na suncu jer borova nema dovoljno za sve, ali nije li i to čar open air festivala? Posjetitelji će u krugu vojarne moći popiti kavu, kupiti novine, ručati (postoji i vege štand), napuniti baterije mobitela te koristiti besplatni WiFi internet.
Za one koji će odsjesti u Šibeniku ili Solarisu organizirana je autobusna linija do vojarne. Karta u jednom smjeru košta 10 kuna, a autobusi će voziti svakih sat vremena. Festivalska karta za svih pet dana je i dalje 380 kuna, dnevna karta za prva tri dana iznosi 180, a u petak i subotu 50 kuna po danu. Osim glazbenog programa u Solarisu će biti organizirane besplatne eko radionice, raspored održavanja pogledajte ovdje. Vojarnu Bribirski knezovi danas je posjetio i direktor Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole koji je uzbuđen zbog petodnevnog „ludila“ u Šibeniku te istaknuo kako je ovo fenomenalna stvar za promociju grada u svijetu. „TZ Grada Šibenika je pomogao organizatorima u medijskoj promociji, sve ostalo su sami sredili, ovim putem im čestitam na izvrsno odrađenom poslu i očekujem da se vidimo i dogodine.“
U foto galeriji pogledajte kako teku pripreme za sutrašnje otvorenje, detaljan raspored nastupa izvođača, raspored autobusnih linija i mapu lokacije.

 

Iz kategorije: Kultura