Datum objave: 05. Srpanj 2011

Zlatni mikrofon dobio međunarodni karakter

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Festival mladih talenata (glazbe i plesa) „Zlatni mikrofon Šibenika 2011." Održan je sinoć na Ljetnoj pozornici. Po prvi put festival je dobio revijalnu notu, pa su tako u Šibeniku nastupila djeca školske i predškolske dobi iz cijele regije- Makedonije, Slovenije BiH i Ukrajine. Iako se radio o revijalnom festivalu, bez biranja pobjednika, svi pjevači i plesači koji su nastupili sinoć već su afirmirani mali glazbenici ili će im Zlatni mikrofon omogućiti da to postanu. Sudeći prema reakcijama brojne publike na Ljetnoj pozornici mali umjetnici svakako će pronaći svoje mjesto na estradi cijele regije.
Voditelj ovogodišnjeg programa bio je popularni komičar Damir Mihanović Ćubi, a specijalni gosti ove godine su Tihomir Bendelja (pobjednik 1. Supertalenta) i Daniel Dizdar, sudionik RTL-ovog showa „Hrvatska traži zvijezdu“.
Četvrto izdanje Zlatnog mikrofona dokazalo je da se radi o jednom od najboljih dječjih glazbenih festivala u Hrvatskoj, a od sad i u regiji. Ova udruga, na čelu s mentoricom Marinkom Vranić dosad je iznjedrile brojne pjevačke nade. Na festivalu su nastupili Kim Verson, Antonija Dora Pleško, Natali Dizdar i Šibenčani Nikol Bulat te Matej Miličić, danas sve od reda uspješni pjevači.
Sinoć su se publici predstavili izvođači Šimun Ševerdija, Benjamin Dolič, Ema Vranić, Antonija Dora Pleško, Mirta Krsnik, Nikola Pavličević, Elena Stojčevska, Katarina Kočetova, Isabela Barižon, Ana Begonja, Dora Dujmušić i plesne skupine Toxic, Balans, Stars, Šibenske Bovule, Dancing team –Pirovac i plesači OŠ Brodarica.
 

Iz kategorije: Kultura