Subota, 02 Srpanj 2011 02:00

Zahvaljujući MDF-u Amerikanci slave Dan Šibenika

Napisao/la: 

Dan 30. lipnja u američkoj saveznoj državi Minnesoti od sad će biti poznat kao Dan Grada Šibenika ili Sibenik day. Odlučio je to guverner Minnesote Mark Dayton nakon nastupa puhačkog orkestra te države na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku.
Orkestar naziva „The star od the north band“ nastupio je upravo 30. lipnja u Šibeniku, na Trgu četiri bunara u sklopu Noćnog programa MDF-a. Moderator noćnog programa MDF-a Željko Koloper Keke tvrdi da je poziv za gostovanje u Šibeniku američkom orkestru upućen upravo zbog njihovog dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje sa Šibenskom narodnom glazbom.

Orkestar „Star of the north“ (Sjeverna zvijezda- inače nadimak savezne države Minnesote)  djeluje kao neprofitna, humanitarna organizacija. Čini ga 50-ak glazbenika iz cijele Minnesote, a osnovani su 1994. godine, s ciljem promoviranja tradicionalne američke instrumentalne glazbe i prezentiranja lokalnih glazbenih nada u svijetu.

Proglas guvenera Daytona:


 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!