Datum objave: 18. Lipanj 2011

Video: Otvoren 51. Međunarodni dječji festival u Šibeniku

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Najdugovječniji svjetski dječji festival otvoren je večeras u Šibeniku po 51. put. Kao i svake godine, šibenska djeca su podigla službenu zastavu festivala uz zvukove pjesme „Šibeniče lijepi grade.“ Program otvaranja vodila su djeca iz kazališne radionice Virko, a festival je službeno otvorila sedmogodišnja Lucija Gracin. Nakon toga na pozornicu su istrčala djeca iz zbora Zdravo maleni i istoimenom pjesmom pozdravili okupljene. U službenom dijelu programa okupljenima se obratio predsjednik republike dr. Ivo Josipović pod čijim se visokim pokroviteljstvom MDF održava. U svom kratkom govoru Josipović je pozdravio nazočne i poželio vječni osmijeh na licima sve djece bez obzira na boju kože, vjeru ili podrijetlo. Na svečanom otvorenju na Ljetnoj pozornici nazočili su i gradonačelnik Šibenika Ante Županović koji je Šibeniku poželio da „uvijek ostane dijete“, ministar kulture Jasen Mesić, biskup šibenski, msgr Ante Ivas i brojni visoki dužnosnici. Kako to svake godine biva, u publici je sjedilo najmanje onih kojima festival služi, djecu su zasjenili odrasli sa pozivnicama koji su se na predstavi „Ružno pače“ pomalo dosađivali. Šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj, Paul Vandoren nije se pojavio, iako je njegov dolazak bio najavljen.
Predstava „Ružno pače“ u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih oduševila je najmlađe koji su prepoznali poruku koju predstava šalje, a to je da nije važan fizički izgled već veliko srce.
Otvorenje je završeno prigodnim vatrometom, a u nastavku večeri slijedi zabava za one malo starije: koncert splitske grupe TBF ispred zgrade županije i program u dolačkim kafićima koji će trajati do sitnih jutarnjih sati.

Iz kategorije: Kultura