Datum objave: 05. Travanj 2024

U Šibeniku predstavljne dvije knjige aforizama i misli o ljubavi UHAH -a, među kojima je i tridesetak koje je napisala Jagoda Sablić

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbornici aforizama "Spletke u pleteru" i "Najljepše misli o ljubavi" članova Udruge hrvatskih aforista i humorista (UHAH) predstavljeni  su sinoć u Gradskoj knjižnici u Šibeniku. O njima su govorili publicist Zlatko Tomić, novinar i književnik Mladen Vuković i književnik Nađan Dumanić te kao moderatorica  Jagoda Sablić, šibenska književnica za djecu i ilustratorica čijih se 30 misli i aforizama našlo u obje  knjige. Ona je ujedno i nova članica UHAH -a, jedina žena iz Šibensko - kninske županije.  

 
Prepričavali su humoreske, čitali aforizmi i mudre misli,a zbog  zanimljivosti i interakcije sa publikom program je nepredviđeno trajao dva sata Tajnik Udruge Zlatko Tomić zahvalio je na toplom prijemu i izuzetno ugodnoj atmosferi.
 
Dodao je da im je  Jagoda Sablić svojim moderiranjem programa unijela nadu da će brojni zaljubljenici u lijepu riječ početi pisati aforizme i satiru. Tu je promociju je došla podržati i dožupanica Iris Ukić Kotarac, zamjenica šibensko - kninskog župana koja je istaknula da  se Šibenik može podičiti svojim književnicima i kulturnim djelatnicima. Zajedničkom fotografijom, na prijedlog Jagode Sablić svi sudionici su u Svemir poslali  bezvremensku kapsulu aforizama, humora i ljubavi.
Iz kategorije: Kultura