Datum objave: 21. Prosinac 2023

TURISTIČKA INOVACIJA / Književnik Zvonko Madunić osmislio konobu s edukativnom igrom od svojih likovnih i literarnih Priča iz Hrvatske

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Književnik Zvonko Madunić radi na realizaciji nove umjetničke instalacije koja se temelji na njegovom znanom i afirmiranom projektu Hrvatska Priča. Nakon što je svoju Hrvatsku priču, seriju od 71 literarne crtice iz hrvatskih krajeva i isto toliko svojih likovnih ilustracija, uspješno aplicirao na stolne podmetače te etikete boce vina, rakija i likera koje sam proizvodi, sada taj domovinski projekt prenosi u Danilo Gornje gdje na umjetnički način stvara prvu edukativnu i poučnu konobu. Gosti Madunićeve konobe će uz plodove iz njegovog vinograda i voćnjaka, ulaziti i u Hrvatsku priču otkrivati kakve sve ljepote, vrijednosti i atrakcije Hrvatska ima. Na ulazu u konobu Madunić je kao središte igre postavio veliku slijepu kartu Hrvatske prekrivenu ribarskom mrežom, na koju će posjetitelji stavljati podmetače s prizorima iz Hrvatske na mjesta na koja pripadaju i tako ulaziti u novi krug otkrivanja Hrvatske i novu razinu saznanja o njenim bogatstvima.
Sve Madunićeve literarne hrvatske priče prevedene su na dvadesetak stranih jezika tako da će u igri, nakon što kušaju vino i tradicionalne šibenske rakije, voćne likere i prošek, moći sudjelovati gosti iz svih krajeva svijeta.
Zvonko Madunić ovim projektom ponovno na sebi svojstven kreativni način spaja književnost, slikarstvo, poljoprivredu i turizam te stvara novi turistički proizvod. Projekt Hrvatska priča nosi obrt „Madit” koji vodi s kćerkom Ivom, a djelatnosti su mu izdavaštvo, promidžba, vinogradarstvo, vinarstvo i destilerija alkoholnih pića.

Iz kategorije: Kultura