Datum objave: 29. Srpanj 2023

ŠIBENSKE VEČERI DALMATINSKE ŠANSONE / Talijani kliknuli na trio „Gušt” i pjesmu „Mare” pa otkrili šibenske Večeri dalmatinske šansone.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon što su pretvorile Šibenik u metropolu dalmatinske pjesme i stiha, Večeri dalmatinske šansone mogle bi postati i izvoznik dalmatinske glazbe i to ne bilo gdje, nego u raspjevanu i po pjesmi proslavljenu Italiju. Zahvaljujući triju „Gušt” dogodilo se ono što je već dugo pitanje dana, dalmatinsku šansonu i njen šibenski festival, otkrili su Talijani. Ekipa „Gušta” snimila je pjesmu „Mare” u dvije verzije, na hrvatskom i talijanskom jeziku. Stihovi na hrvatskom i talijanskom se razlikuju, a Talijanima se svidjelo što ta pjesma u njihovoj verziji govori o hrvatskom mornaru koji je godine plovio uz obale Sicilije, Sardinije i Ligurije…, daleko od njegove ljubavi koju moli da mu oprosti što ga je more odnijelo daleko od nje i što je on pored nje “tražio čokoladu”.
Pjesma će i bez navijačke potpore iz Italije gdje se već vrti u radijskim programima, sigurno biti hit, a da li će i pobijediti na Večerima dalmatinske šansone to nije izvjesno jer je konkurencija iznimno jaka, a šibenska publika do čijeg se mišljenja najviše drži, stroga i izbirljiva.

 

Video

Iz kategorije: Kultura