Datum objave: 27. Lipanj 2023

63. MDF / Kazališni program u znaku Fride Khalo, djeci priče čitaju sportaši

Diana Ferić
Diana Ferić

Frida Kahlo središnja je figura današnjeg programa 63. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Riječ je o predstavi „Mala Frida“ u izvedbi Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba koja će biti izvedena danas s početkom u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku. Režiju predstave potpisuje Anica Tomić, poznata kazališna redateljica i dramaturginja, a riječ je o hvaljenoj predstavi koja je ponijela nekoliko nagrada.

I dok će šibensko Kazalište obojati plava boja Case Azul, šibenske ulice i trgovi preplavit će glasan žamor malih i velikih festivalaca i njihov još glasniji smijeh.

I ne samo u Šibeniku jer disperzija festivalskog programa danas doseže od Tribunja i Rasline, što je na rasporedu slijedi u nastavku teksta. A dok se mali Tribunjci i Raslinjani i njihovi gosti budu veselili radionicama i predstavama, Šibenčanima i njihovim gostima, među ostalim, danas će od 19 sati ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić čitati poznati Šibenčani i to nogometaš Šibenika Stipe Bačelić Grgić s iskustvom igranja malog nogometa, Nives Radić, Šibenčanka nježnog duha, ali strašnog udarca jer govorimo o višestrukoj prvakinji u kickboxu, te Tonči Restović, pikado igrač zaljubljen u šah koji je sudjelovao i na Svjetskom prvenstvu u monopolyju.

U ponedjeljak je u klubu Azimutu otvorena izložba „Brodarica“ čime je kompletiran likovni program pa šetnja Šibenikom nudi i likovnu rutu tragom festivalskih likovnih umjetnika malih i velikih. Jedna od izložbi otvorena je u Muzeju grada Šibenika, ona Matka Trebotića, dok će Marija Krnčević Rak iz šibenskog Muzeja danas u 19 sati u prostoru Interpretacijskog centra katedrale sv. Jakova, Civitas Sacra, snimati priče nekadašnjih članova dječjeg zbora Zdravo maleni za čiju se proslavu postojanja MDF sprema krajem godine. Program 63. MDF-a pratite i na www.mdf-sibenik.com

Utorak 27. lipnja na 63. MDF-u:

18:00 h, Trg kralja Držislava

FACEPAINTING

Prateći program

IZVOĐAČ: Nina Šalov, Zagreb

TRAJANJE: Svaki dan od 18:00 do 21:00

UZRAST: za sve uzraste

18:30 – 21.30h, Trg Ivana Gorana Kovačića

TOMBS CREATIUS

Program trgova i ulica

XICS DEL XURRAC -16 DRVENIH IGARA

Zasučite rukave i pridružite se izgradnji prekrasnih drvenih tornjeva inspiriranih katalonskom tradicijom 'Castellsa' ili ljudskih tornjeva. Tombs Creatius stvara zamršene drvene interaktivne igre i instalacije koje su zabavne za cijelu obitelj.

PUCK CINEMA CARAVAN

Igraonica je plod suradnje između Tonija Tomasa, kreatora filma Tombs Creatius i Carlesa Porta, umjetnika, grafičkog dizajnera i redatelja animiranog filma. Puck je karavana pretvorena u malo kino u kojem se prikazuje uzbudljiva kolekcija kratkih autorskih animiranih filmova.

19:00h, Trg Škver, ljetna pozornica u Tribunju

DSCHUNGEL DEUTSCH

Prateći program

Glazbeno-plesna radionica s ciljem ranog učenja njemačkog jezika

 

19:00h, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku

MALA FRIDA

Dramski program

IZVOĐAČ: Gradsko kazalište Žar ptica, Zagreb

TRAJANJE: 65 minuta

UZRAST: 6+

 

19:00h, amfiteatar ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić

ČITAJU NAM VAŽNI ŠIBENČANI!

Literarni program

Gosti: Nives Radić (višestruka kickboxing prvakinja), Stipe Bačelić Grgić (nogometaš HNK Šibenik), Tonči Restović (pikado, šah)

 

20:00h, Trg Poljana, Šibenik

ZACIRKUSIRANA POLJANA

Program trgova i ulica

Muvanje i zujanje uz pjesmu, susrete, sretno galebarenje, sladoredarenje i guštiranje,igranje cirkuske žmirke i vesele trke.20:00h, Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić"

 

20:00h, Trg Muline, Raslina

POŠTANSKA BAJKA

Prateći program

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku

Lutkarska predstava

21:00h, Trg Republike Hrvatske

TRI PRAŠČIĆA

Dramski program

Gradsko kazalište Joza Ivakić Vinkovci

TRAJANJE: 45 minuta

UZRAST: 3+

 

21:15h, Gorica -Ulica don Krste Stošića

VLAK U SNIJEGU

Filmski program

REDATELJ: Mate Relja

ŽANR: igrani

GODINA: 1976.

Iz kategorije: Kultura