Datum objave: 26. Lipanj 2023

63. MDF / Danas važni Šibenčani čitaju djeci priče, koncert LA PAPA, Vuk i sedam kozlića na Ljetnoj pozornici

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi dan, novi plan. Nastavlja se program 63. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku koji traje do 8. srpnja. Od danas počinje literarni program u okviru Festivala čime se MDF u još jednom izdanju pridružuje programima poticanja čitanja. Tako danas od 19 sati u malom tzv amfiteatru ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić kreće program „Čitaju nam važni Šibenčani“, a prvi će to učiniti polaznici Dramskog studija Ivana Jelić pri Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku i Oriana Kunčić, dramska pedagoginja i glumica. Dramski studio Ivana Jelić u ovoj je kazališnoj sezoni imao tri uspješne premijere te su itekako zaslužili epitet mladih nada koje će se s vremenom sigurno prometnuti u poznate i važne Šibenčane i Šibenčanke. Od literarnog programa tu je i „ISTOČNO OD SUNCA – ZAPADNO OD MJESECA“.

Također danas bit će otvorena još jedna izložba. Ovog puta riječ je o multidisciplinarnoj izložbi pod nazivom „Brodarica“ autorice Margareta Perišić koja će biti otvorena u 20 sati u Galeriji kluba Azimut te ispred Azimuta.

U Programu ulica i trgova došlo je do izmjene pa program na Trgu Ivana Gorana Kovačića (ili ispred Osnovne škole Fausta Vrančića) umjesto u 19.30 počinje u 18.30 sati. Sve ostalo ostaje isto, a program slijedi u nastavku ili na www.mdf-sibenik.com

Ponedjeljak 26. lipnja na 63. MDF-u:

18:00 h, Trg kralja Držislava

FACEPAINTING

Prateći program

IZVOĐAČ: Nina Šalov, Zagreb

TRAJANJE: Svaki dan od 18:00 do 21:00

UZRAST: za sve uzraste

18:30 – 21.30h, Trg Ivana Gorana Kovačića

TOMBS CREATIUS

Program trgova i ulica

XICS DEL XURRAC -16 DRVENIH IGARA

Zasučite rukave i pridružite se izgradnji prekrasnih drvenih tornjeva inspiriranih katalonskom tradicijom 'Castellsa' ili ljudskih tornjeva. Tombs Creatius stvara zamršene drvene interaktivne igre i instalacije koje su zabavne za cijelu obitelj.

PUCK CINEMA CARAVAN

Igraonica je plod suradnje između Tonija Tomasa, kreatora filma Tombs Creatius i Carlesa Porta, umjetnika, grafičkog dizajnera i redatelja animiranog filma. Puck je karavana pretvorena u malo kino u kojem se prikazuje uzbudljiva kolekcija kratkih autorskih animiranih filmova.

 

19:00h, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku

FILAR

Dramski program

IZVOĐAČ: Antonella D’Ascenzi

TRAJANJE: 40 minuta

UZRAST: 5+

 

19:00h, amfiteatar ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić

ČITAJU NAM VAŽNI ŠIBENČANI!

Literarni program

Na različitim mjestima u gradu Šibeniku priče će čitati važni (za život Grada) Šibenčani!

Kroz čitanje imat će priliku se predstaviti pedijatri, tete iz vrtića, kuharice u školi, prodavačice, glumci, književnici, sportaši, inovatori…

Odabir priča će biti u dogovoru s urednicom literarnog programa i uz podršku knjižničarki Gradske knjižnice Juraj Šižgorić Šibenik.

 

19:00h, Trg Škver, ljetna pozornica u Tribunju

DSCHUNGEL DEUTSCH

Prateći program /DISPERZIJA PROGRAMA

Glazbeno-plesna radionica s ciljem ranog učenja njemačkog jezika

 

20:00h, Trg Poljana, Šibenik

DUO ŠMIZLE - LITNJI ĐIR

Program trgova i ulica

Cirkuska predstava s elementima glume, žongliranja, klaunerije i slapsticka. Priča je to o bračnomparu koji non stop vodi bitku jer ona bi lijevo, a on desno. Ona bi sladoled, a on kiflu. Svaka njihovaavantura završi u ljubavi.

 

20:00h, Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić"

ISTOČNO OD SUNCA – ZAPADNO OD MJESECA

Literarni program

Bajke i priče dio su kulturne baštine svih naroda svijeta. Stoljećima prenošene riječju pripovjedača, pomažu ljudima u spoznaji svijeta i vlastita bitka. Živa riječ pripovjedača, prenoseći snažne slike iz svijeta bajki, slike u kojima živi duh čitava čovječanstva, nanovo oživljava u dušama djece i odraslih, vraćajući nas na prapočetak, pomažući nam da se suočimo sa sadašnjom zbiljom kako bismo aktivno živjeli i stvarali novo sutra.

 

20:00h, Klub Azimut

BRODARICA

Prateći program

Multidisciplinarna izložba koja će se održati u klubu Azimut.

 

20:45h, Trg kralja Držislava

KONCERT LA PAPA

Program trgova i ulica

Repertoar ovih profesionalnih glazbenika i velikih entuzijasta vrlo je šarolik,odnosno glazba koju izvode pokriva sve od klasike, jazz standarda pa do najnovijeg popa ili rocka te je u njihovoj izvedbi nenametljivog i ugodnog karaktera.

 

21:00h, Trg Republike Hrvatske

VUK I SEDAM KOZLIĆA

Dramski program

IZVOĐAČ: Zagrebačko kazalište lutaka

TRAJANJE: 45 minuta

UZRAST: 3+

 

21:15h, Gorica -Ulica don Krste Stošića

VUK SAMOTNJAK

Filmski program

REDATELJ: Obrad Gluščević

ŽANR: obiteljski

GODINA: 1972.

Iz kategorije: Kultura
Označeno u: