Datum objave: 27. Rujan 2019

Kako je u Šibeniku "lipo bilo prije 100" ispričat će vam večeras Sineva Jurković i njezini amateri

Diana Ferić
Diana Ferić

Ako je netko opčinjen osebujnom romantikom života u težačkom Šibeniku onda je to sigurno Sineva Jurković, pravnica u Državnoj upravi u Šibeniku koja kroz svoje hobije živi tu prošlost. Dugogodišnja je članica "Šuština" i tajnica te udruge. Šibeniku posvećuje pjesme i prozne tekstove, a sada je napisala scenarij i režirala predstavu " Lipo prije 100" koja će biti izvedena večeras, 28. rujna u dvoru Samostana svetog Frane s početkom u 20 sati.

 

"Predstava prikazuje jedna dan u životu varoške, težačke obitelji prije 100 godina. . Pijani otac dogovori zaruje za jedno od svoje dvije kćeri, ali se više ne sjeća za koju, a stari šibenski običaj je da ne može iz koće otići mlađa kćer prije starije. Mlađa dogovara bijeg iz kuće a starija je svome momku dala "rič" i zavit. I niti jedna neće ispoštovati ćaćin dogovor pa su mater i baba na sto muka", otkrila nam je dio te priče Sineva Jurković koja je poznata po svojoj duhovitosti pa će sigurno takvi biti i dijalozi i scene u toj amaterskoj predstavi.

 

Kulturna udruga "Šibenska promenada" koja je poniknula iz Kulturne udruge "Šuštine" tu predstavu daruje svom gradu uoči njegovog dana i blagdana svetog Mihovila.
 

Iz kategorije: Kultura